Δημιουργεί τα μενού των πτήσεων από τα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2025, ο Daniel Boulud, ο διάσημος, βραβευμένος με αστέρια Michelin Γάλλος σεφ που είναι εγκατεστημένος στη Νέα Υόρκη, θα δημιουργεί αποκλειστικά νέα signature πιάτα για τις καμπίνες La Première και Business Class της Air France.

Τα γευστικά πιάτα του θα εντάσσονται σταδιακά στις αναχωρήσεις από τους προορισμούς της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Με τη νέα σουίτα της La Première να είναι πλέον διαθέσιμη στην καθημερινή πτήση προς τη Νέα Υόρκη, η Air France ενώνει τις δυνάμεις της με τον διάσημο Γάλλο σεφ που έχει έδρα στην θρυλική αμερικάνικη πόλη.

Φέτος το καλοκαίρι, νέα πιάτα θα είναι διαθέσιμα στις καμπίνες La Première και Business Class στις πτήσεις από τη Νέα Υόρκη (JFK) προς το Παρίσι (Charles de Gaulle), το δρομολόγιο που αποτελεί κορωνίδα για την εταιρεία, όπως επίσης και από το Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Σαν Φρανσίσκο και Ουάσιγκτον-DC.
Έως το τέλος του έτους, τα νέα μενού θα είναι διαθέσιμα από όλους τους προορισμούς της αεροπορικής στις ΗΠΑ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο γνωστός σεφ από την Λυών, αναγνωρισμένος ως ένας από της σημαντικότερους στον κόσμο, συνεργάζεται με την Air France. Αυτή είναι μια νέα ευκαιρία για την αεροπορική εταιρεία να παρουσιάσει την γαλλική κουζίνα, προσφέροντας στους επιβάτες της εξαιρετικές γεύσεις.

Ο Daniel Boulud θα δημιουργήσει απλά, νόστιμα πιάτα με παραδοσιακή γαλλική κληρονομιά, με σύγχρονη αισθητική.
Σύμφωνα με τα πρότυπα της εταιρείας, ο σεφ θα χρησιμοποιεί φρέσκα, τοπικά προϊόντα για να δημιουργήσει πιάτα εμπνευσμένα από τον ρυθμό κάθε εποχής.

«Ως Γάλλος σεφ και Νεοϋορκέζος, είναι τιμή μου να συμμετέχω στην ουσιαστική σύνδεση που προσφέρει η Air France μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας. Προσπαθώ να γεφυρώσω την απόσταση και με τις γαστρονομικές μου προτάσεις, οι οποίες συνδυάζουν καινοτομία και παράδοση» δήλωσε ο Daniel Boulud.

Ο Daniel Boulud θα προσφέρει συνταγές κρέατος και πουλερικών που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τους πελάτες της Air France, σε συνεργασία με την Servair, την κορυφαία εταιρεία τροφοδοσίας αεροπορικών εταιρειών της Γαλλίας.

Με τα νέα αυτά signature πιάτα, η Air France συνεχίζει να αναπτύσσει τις εξαιρετικές της συνεργασίες στις πτήσεις από τους σταθμούς της σε όλο τον κόσμο προς το Παρίσι.
Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με τον Dominique Crenn, ο οποίος δημιουργεί χορτοφαγικά πιάτα και περίτεχνες συνταγές με βάση το ψάρι, για τις πτήσεις που αναχωρούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Air France συνεργάζεται επίσης με τον Julien Royer για τις πτήσεις που αναχωρούν από την Σιγκαπούρη, τον Olivier Perret για τις αναχωρήσεις από τον Καναδά, τον Olivier Chaignon για τις αναχωρήσεις από την Ιαπωνία, τον Jofrane Dailly για τις πτήσεις που αναχωρούν από την Ρεϋνιόν και τον Jean-Charles Brédas για τις πτήσεις που αναχωρούν από Δυτικές Ινδίες, Γαλλική Γουιάνα και το τοπικό δίκτυο της Καραϊβικής.

Στα πλαίσια της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων, η Air France προσφέρει στους πελάτες της που ταξιδεύουν στην καμπίνα Business* τη δυνατότητα προεπιλογής του ζεστού γεύματός τους έως και 24 ώρες πριν από την πτήση.

Η υπηρεσία αυτή συνδυάζει την εγγύηση της διαθεσιμότητας της επιλογής του επιβάτη με τη πιο ορθή κατανάλωση.
Η καμπίνα La Première της Air France είναι προς το παρόν διαθέσιμη από το Παρίσι-Charles de Gaulle προς το Αμπιτζάν, το Ντουμπάι, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, τη Νέα Υόρκη (JFK), το Σαν Φρανσίσκο, το Τόκιο-Χανέντα και την Ουάσιγκτον DC.

*Η προεπιλογή του κυρίου πιάτου στη καμπίνα Business είναι διαθέσιμη σε όλο το δίκτυο μεγάλων αποστάσεων, με εξαίρεση το Λος Άντζελες.

Σχετικά με τον Daniel Boulud

Ο σεφ Daniel Boulud γνωστός ευρέως ως ένας κορυφαίος εστιάτορας και προσωπικότητα της γαστρονομίας στην Αμερική. Εμπνευσμένος από τον ρυθμό των εποχών, τα μενού του καθορίζονται από εκλεκτά υλικά και ο ίδιος έχει γίνει γνωστός για την σύγχρονη γοητεία που προσθέτει στην νόστιμη μαγειρική του που έχει ρίζες στη γαλλική παράδοση. Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στις ΗΠΑ το 1982, εξελίσσει συνεχώς την κουζίνα του και επεκτείνει την εμβέλειά του από την μία τοποθεσία (Daniel το 1983) σε πολλά σημεία στη Νέα Υόρκη και στις ΗΠΑ, καθώς και στο Τορόντο, το Μόντρεαλ, τη Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι, τις Μπαχάμες και το Ριάντ. Ο Boulud μεγάλωσε στο αγρόκτημα της οικογένειάς του στο χωριό Saint-Pierre-de-Chandieu, έξω από την Λυών. Το 1993 άνοιξε το πολυσυζητημένο Daniel στο Upper Easte Side του Μανχάταν. Ο όμιλος των εστιατορίων του έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία 30 χρόνια και σήμερα περιλαμβάνει αξιόλογα brands όπως: Restaurant Daniel, Café Boulud, Le Pavillon, Centurion NY, Maison Barnes, Blue Box Café by Daniel Boulud, Le Gratin, Bar Boulud, Boulud Sud, Maison Boulud, Jōji, Epicerie Boulud και La Tête d’Or by Daniel. Ο Boulud έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τα επιτεύγματά του, συμπεριλαμβανομένων βραβείων από το James Beard Foundation: Εξαιρετικό Εστιατόριο, Εξαιρετικό Εστιάτορα, Καλύτερο Σεφ στη Νέα Υόρκη και Εξαιρετικό Σεφ της Χρονιάς. Αναδείχθηκε ως ο Καλύτερος σεφ της Χρονιάς από το Culinary Institute of America και τιμήθηκε από την γαλλική κυβέρνηση με τους τίτλους του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής (Chevalier de la Légion d’Honneur), καθώς και με τον τίτλο του Αξιωματούχου του Τάγματος της Αγροτικής Αξίας (Chevalier du Mérite National). Το 2015 ο θεσμός Word’s 50 best Restaurants βράβευσε τον Boulud με το βραβείο Diners Club® Lifetime Achievement για την επιτυχία του ως εστιάτορα, επιχειρηματία και «σεφ που τιμάται ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο». Το 2021, το Les Grandes Tables du Monde τον ανακήρυξε ως τον Καλύτερο Εστιάτορα στον Κόσμο. Κέρδισε επίσης το Βραβείο Καινοτομίας 2023 από το La Liste. Τα βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόριά του είναι μεταξύ άλλων το Restaurant Daniel, το Le Pavillon, το Jōji και το Café Boulud New York. Το γαστρονομικό στυλ του Boulud αντικατοπτρίζεται σε εννέα βιβλία μαγειρικής, συμπεριλαμβανομένου του καθοριστικού DANIEL: My French Cuisine (Grand Central Publishing, 2013) και My Best: Daniel Boulud (Ducasse Books, 2014). Επιπλέον, ο Boulud είναι πρόεδρος του Citymeals on Wheels, ενός οργανισμού που έχει αφιερωθεί στο να σερβίρει γεύματα σε Νεοϋόρκέζους που έχουν ανάγκη. Επίσης, είναι συνιδρυτής του Food1st, σε συνεργασία με την SK Green Realty Corp και είναι πρόεδρος του Ment’or, που παρέχει επιχορηγήσεις σε νέους σεφ για να εμπλουτίσουν την εκπαίδευσή τους στην γαστρονομία.