Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο International Airlines Group (IAG) -ιδιοκτήτης της British Airways– πρόκειται να αποκτήσει 20% συμμετοχή στην ισπανική αεροπορική εταιρεία Air Europa. 

Ο IAG υπέγραψε για πρώτη φορά συμφωνία με τη θυγατρική Iberia για να αναλάβει τον Ισπανικό αντίπαλο της τον Νοέμβριο του 2019 έναντι 1 δις ευρώ.

Ωστόσο, ο IAG τερμάτισε την προσφορά τον Δεκέμβριο για την εξαγορά της Air Europa από την ιδιοκτήτρια Globalia λόγω ανταγωνιστικών ανησυχιών. Αντ’ αυτού συμφώνησε να χορηγήσει δάνειο 100 εκατομμυρίων ευρώ τρεις μήνες αργότερα.

Η συμφωνία περιείχε μια επιλογή μετατροπής της σε μετοχικό μερίδιο 20% στην Air Europe, η οποία ειδικεύεται στις πτήσεις μεταξύ Ισπανίας και Νότιας Αμερικής.

Εκείνη την εποχή, ο IAG –που κατέχει επίσης τον ισπανικό αερομεταφορέα προϋπολογισμού Vueling– δήλωσε ότι διατηρεί ενδιαφέρον να αναπτύξει τη Μαδρίτη ως κόμβο και να αναλύσει «εναλλακτικές ρυθμίσεις» με την Globalia.

Όπως υπογραμμίζεται σήμερα «σε συνέχεια της ανακοίνωσης που έγινε στις 17 Μαρτίου 2022 σχετικά με το μετατρέψιμο δάνειο στην Globalia, η IAG ανακοινώνει ότι έχει ασκήσει το δικαίωμά της να ανταλλάξει το επταετές ακάλυπτο δάνειο του ομίλου στην Globalia με 20% μερίδιο στην Air Europa».