O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) όρισε τον θρύλο του ισπανικού ποδοσφαίρου και τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Iker Casillas, ως Ειδικό Πρέσβη για τον Υπεύθυνο Τουρισμό. Σε μια εικονική τελετή, ο τερματοφύλακας δεσμεύτηκε να προωθήσει τα παγκόσμια οφέλη του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζουράμπ Πολολικασβίλι, παρουσίασε στον Casillas μια ειδική πινακίδα και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη του τουρισμού σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν ο τομέας έχει δεχτεί επιτυχία και εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν.

«Ο αθλητισμός και ο τουρισμός προωθούν τις κοινές αξίες αλληλεγγύης, ομαδικής εργασίας και αριστείας. Αυτές είναι ιδιότητες που η παγκόσμια κοινότητα χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ, καθώς αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση μιας γενιάς. Ως παίκτης, ο Iker Casillas είναι νικητής και ηγέτης και χαίρομαι που αποφάσισε να μας στηρίξει με την προσωπικότητά του και τις νέες ιδέες του για την προώθηση του τουρισμού”, είπε ο Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

Από την πλευρά του, ο Casillas εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ορισμό και αναγνώρισε ότι «στο χώρο του ποδοσφαίρου έχουμε ευθύνη έναντι των ανθρώπων και των επιχειρήσεων, οπότε είμαι ευτυχής που συμμετέχω σε έναν οργανισμό τόσο σημαντικό όσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού».

Ο παίκτης πήρε την ευκαιρία να επαναλάβει το βασικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού απέναντι στο COVID-19, επισημαίνοντας ότι «μαζί, μπορούμε να το πετύχουμε, είναι καλύτερα να μείνουμε σπίτι σήμερα, ώστε να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε αύριο».

Έτσι, ο Casillas ενώνεται με άλλες εξέχουσες προσωπικότητες ποδοσφαίρου όπως ο Lionel Messi, ο Andrés Iniesta, ο Michel Salgado, ο Fernando Hierro, ο Didier Drogba και η Vicente del Bosque, οι οποίοι έχουν οριστεί ως Πρέσβεις του Οργανισμού για την προώθηση του υπεύθυνου τουρισμού.

Ο τερματοφύλακας, ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του παιχνιδιού, χάρη στο ρόλο του στη Ρεάλ Μαδρίτης και την ισπανική εθνική ομάδα , δεσμεύτηκε να δώσει μεγαλύτερη προβολή στις αξίες αυτού του τομέα στην παγκόσμια σκηνή.