Ο Richard Fain, του οποίου οι καινοτομίες για περισσότερα από 33 χρόνια ως επικεφαλής του Royal Caribbean Group βοήθησαν στη διαμόρφωση της σύγχρονης βιομηχανίας κρουαζιέρας, αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του στις 3 Ιανουαρίου 2022.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος θα τον διαδεχθεί ο Οικονομικός Διευθυντής Jason Liberty και θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ ο Richard Fain θα παραμείνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Richard Fain είναι ο τρίτος μακροβιότερος Διευθύνων Σύμβουλος μεταξύ των σημερινών ηγετών του S&P 500.
Η καριέρα του καθορίζεται από τις καινοτομίες που υποστήριξε σε κάθε πτυχή της κρουαζιέρας. Από τον επαναστατικό σχεδιασμό πλοίων έως τις σημαντικές προσπάθειες βιωσιμότητας, τις τεχνολογίες και τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά που εμπλουτίζουν την εμπειρία στο πλοίο.

Ο Richard Fain εντάχθηκε στο Royal Caribbean Group το 2005 και υπηρέτησε σε διάφορους οικονομικούς, στρατηγικούς και επιχειρησιακούς ρόλους προτού γίνει CFO το 2013.

Τα λειτουργικά του καθήκοντα επεκτάθηκαν με την πάροδο των ετών και ξεπέρασαν πολύ τις αρμοδιότητες που συνήθως συνδέονται με έναν CFO.
Ο Jason Liberty είναι επίσης υπεύθυνος για την Silversea Cruises, τις κοινοπραξίες του Ομίλου με τις TUI Cruises και Hapag Lloyd Cruises, καθώς και τη στρατηγική, την τεχνολογία, την αλυσίδα εφοδιασμού, τις λιμενικές λειτουργίες και τις νομικές λειτουργίες του Royal Caribbean Group.

Υπό την ηγεσία του, ο Royal Caribbean Group εισήγαγε νέες και ξεχωριστές κατηγορίες πλοίων, με ποικίλες ανέσεις και εμπειρίες που άλλαξαν τη φύση της κρουαζιέρας.

Αυτά τα μετασχηματιστικά πλοία περιλαμβάνουν τις κατηγορίες Sovereign, Voyager και Oasis της Royal Caribbean International.
Μαθήματα Solstice και Edge της Celebrity Cruises. Και η πολυαναμενόμενη κατηγορία Royal Caribbean International Icon που θα εισαχθεί το 2023.

Καθώς και το “Project Evolution” της Silversea Cruises που θα γίνει το πρώτο υβριδικό πλοίο της βιομηχανίας όταν παρουσιαστεί το 2023.

Σε συνεργασία με τον Jason Liberty, θα συνεχίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ναυπήγησης πλοίων του Ομίλου.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ο Naftali Holtz θα γίνει CFO όταν ο Jason Liberty αναλάβει το ρόλο του CEO. Επί του παρόντος είναι ανώτερος αντιπρόεδρος οικονομικών για το Royal Caribbean Group, υπεύθυνος για τον εταιρικό σχεδιασμό και την ανάλυση κεφαλαίων και εσόδων, τον προγραμματισμό ανάπτυξης, τη διαχείριση κινδύνων και το ταμείο.

Ο Richard Fain οδήγησε την εταιρεία στην παγκόσμια πανδημία. Ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τη δημιουργία του Healthy Sail Panel, μιας ομάδας διάσημων ειδικών υγείας που καθιέρωσαν πρωτόκολλα ασφάλειας και ευεξίας για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στην της κρουαζιέρα.

“Ο Richard Fain υπήρξε ένας οραματιστής ηγέτης, ο οποίος έχει κάνει αναρίθμητες και αξιοσημείωτες συνεισφορές στην εταιρεία μας και τον κλάδο μας, δήλωσε ο Bill Kimsey, επικεφαλής διευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πιο πρόσφατα, η διαχείριση του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID τον σηματοδοτεί ως έναν από τους σπουδαίους CEO της γενιάς του.
Η κοινότητα της κρουαζιέρας και όλοι εμείς στην εταιρεία του οφείλουμε ευγνωμοσύνη.”

Ο Richard Fain είπε ότι ο ίδιος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου είχαν αναπτύξει μια προσεκτική διαδικασία σχεδιασμού διαδοχής για όταν αποφάσιζε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να παραιτηθεί.

“Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τον θαυμασμό και την εκτίμησή μου προς τους ανθρώπους του Royal Caribbean Group, που υπήρξαν οι πραγματικοί οδηγοί της επιτυχίας μας· και τη βαθιά μου εκτίμηση για την υποστήριξη και την καθοδήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια καλών και κακών στιγμών αυτή τη μακρά περίοδο διαρκούς ανάπτυξης”, τόνισε.

Και υπογράμμισε πως καθώς τα περισσότερα πλοία του Ομίλου λειτουργούν, πλησιάζει η πλήρης επιστροφή στην κρουαζιέρα και τα εμπορικά σήματα του Ομίλου υπό την ηγεσία εξαιρετικών CEOs, ήταν η κατάλληλη στιγμή να παραιτηθεί.

“Δεδομένου του μεγάλου βάθους και του εύρους της ηγεσίας μας και των θετικών προοπτικών για την επιχείρησή μας, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να παραμερίσουμε και να αναλάβει ο Jason Liberty επεσήμανε.

Είναι ένας εξαιρετικά ευέλικτος και στρατηγικός ηγέτης, ο οποίος υπήρξε αναπόσπαστο μέρος σε όλες τις πτυχές των επιτευγμάτων και των επιδόσεων της εταιρείας.”

Υπογράμμισε πώς τόσο ο Jason Liberty όσο και ο Naftali Holtz “έκαναν εξαιρετική δουλειά οργανώνοντας πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Το έκαναν με εξαιρετικά προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο, που θα μας εξυπηρετήσει καλά τα επόμενα χρόνια.”

Ο Bill Kimsey σημείωσε ότι ο Jason Liberty έχει διαδραματίσει “σημαντικό ρόλο σε κάθε σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η εταιρεία για πολλά χρόνια και συνέβαλε καθοριστικά στη διαχείριση της πανδημίας.

Το διοικητικό συμβούλιο με ενθουσιασμό και ομόφωνα τον επέλεξε ως τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο του Royal Caribbean Group.”

Ο Jason Liberty δήλωσε ότι ήταν τιμή που έγινε Διευθύνων Σύμβουλος του Royal Caribbean Group.
“Οι απίστευτοι άνθρωποι και η κουλτούρα μας, σε συνδυασμό με τις κορυφαίες μάρκες μας και τον πιο καινοτόμο στόλο στον κόσμο είναι αυτά που κάνουν τον οργανισμό μας τόσο επιτυχημένο.

Είμαι ευγνώμων τόσο στο διοικητικό συμβούλιο που με επέλεξε, όσο και στον Richard Fain, για τη φιλία, την καθοδήγηση και Ανυπομονώ να αξιοποιήσω το αξιοσημείωτο ρεκόρ της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.”

Σχετικά με το Royal Caribbean Group

Το Royal Caribbean Group είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο με παγκόσμιο στόλο 60 πλοίων που ταξιδεύουν σε περισσότερους από 800 προορισμούς παγκοσμίως.

Ο Όμιλος Royal Caribbean αποτελείται από τρεις παγκόσμιες μάρκες κρουαζιέρας, τις Royal Caribbean International, Celebrity Cruises και Silversea Cruises, καθώς και τις TUI Cruises και Hapag-Lloyd Cruises , των οποίων είναι ιδιοκτήτης κατά 50% σε κοινοπραξία.
Μαζί, οι μάρκες έχουν επιπλέον 13 πλοία κατά παραγγελία από τις 30 Ιουνίου 2021.
Μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση www.royalcaribbeangroup.com ή www.rclinvestor.com