Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Lufthansa Group θα περιορίσει την πώληση πτήσεων τον Ιούλιο σε μια προσπάθεια να παρέχει ένα σταθερό πρόγραμμα, μετά τις ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων τον περασμένο μήνα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης (Lufthansa German Airlines, SWISS, Austrian Airlines και Brussels Airlines) ετοιμάζεται για άλλο ένα κύμα ακυρώσεων αυτή την εβδομάδα στους κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Στα ύψη το κόστος στα επαγγελματικά ταξίδια

Οι ακυρώσεις εκτίναξαν τις τιμές των εισιτηρίων στα ύψη. Ακόμη και τα φθηνότερα δρομολόγια, όπως το Λονδίνο προς τη Φρανκφούρτη, κοστίζουν πλέον πάνω από 500 ευρώ.

Ο Christoph Carnier, πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Επαγγελματικών Ταξιδιών (VDR), δήλωσε ότι τα μέλη έχουν εκφράσει ανησυχία για τη συνεχιζόμενη διακοπή των αεροπορικών ταξιδιών.

Και πρόσθεσε ότι οι αυξανόμενες τιμές επιδεινώνουν το ήδη περίπλοκο μετα-πανδημικό ταξιδιωτικό τοπίο.

«Είναι αδύνατο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που προκαλείται από τις ακυρώσεις πτήσεων, τις καθυστερήσεις και το χάος στα αεροδρόμια για τον κλάδο των επαγγελματικών ταξιδιών, είπε.

Αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, εκτός από το χάος στα αεροδρόμια, είναι σημαντικές αυξήσεις των τιμών σε οτιδήποτε, από το σιδηρόδρομο μέχρι την ενοικίαση αυτοκινήτων μέχρι τη στέγαση.

Αυτά είναι πολύ πάνω από το επίπεδο πριν από την κρίση από το 2019, επομένως το κόστος των επαγγελματικών ταξιδιών θα αυξηθεί εξαιρετικά το 2022, ακόμα κι αν ο αριθμός των ταξιδιών είναι ακόμα χαμηλότερος από το επίπεδο πριν από την κρίση».