Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Lufthansa Group αύξησε και πάλι τις προβλέψεις του για τα κέρδη της εταιρείας για το 2022, αφού συνέχισε να έχει «ισχυρή ζήτηση» όλο το φθινόπωρο.

Ο όμιλος των αεροπορικών εταιρειών, ο οποίος κατέχει επίσης τις Austrian Airlines, Swiss, Brussels Airlines και Eurowings, δήλωσε ότι τώρα αναμένεται να πραγματοποιήσει προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) περίπου 1,5 δις ευρώ το 2022.

Αυτό έρχεται αφότου η Lufthansa είχε δηλώσει προηγουμένως τον Οκτώβριο ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσει EBIT άνω του 1 δις ευρώ το 2022 μετά από μια έντονη καλοκαιρινή περίοδο. Τον Αύγουστο, η εταιρεία προέβλεπε μόνο ετήσια κέρδη «τουλάχιστον μισού δισεκατομμυρίου ευρώ».

Στην τελευταία αναβάθμισή του, ο όμιλος είπε ότι οι μέσες αποδόσεις των επιβατικών πτήσεων παρέμειναν «πολύ πάνω από το επίπεδο πριν από την κρίση».

«Η απόδοση των κερδών τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο ξεπέρασε τις προσδοκίες. Η κατάσταση των κρατήσεων για τους επόμενους μήνες δείχνει τη συνέχιση της θετικής τάσης στις επιβατικές δραστηριότητες του ομίλου», ανέφερε η Lufthansa σε δήλωση προς τους επενδυτές.

Ο Lufthansa Group είναι επίσης πλέον εξ ολοκλήρου σε ιδιωτική ιδιοκτησία, αφού η γερμανική κυβέρνηση πούλησε το τελικό της μερίδιο στην εταιρεία τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση είχε λάβει το 20% των μετοχών της Lufthansa ως μέρος του πακέτου διάσωσης των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών πρόκειται να ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 2022 στις 3 Μαρτίου 2023.