Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για δύο χρόνια παρέτεινε ο TUI Group τη διάρκεια των υφιστάμενων πιστωτικών της γραμμών 2,7 δις ευρώ. Το σύνολο της πιστωτικής γραμμής είναι πλέον διαθέσιμο μέχρι τον Ιούλιο του 2026, εξηγεί ο ταξιδιωτικός όμιλος.

Η πιστωτική γραμμή της Αναπτυξιακής Τράπεζας KfW, η οποία μειώθηκε σε 1,05 δις ευρώ μετά την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου την άνοιξη, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.

“Θα υπάρχει απλώς ως μαξιλάρι, λέει ο TUI Group. Στόχος είναι να επιστραφεί αυτή η πιστωτική γραμμή της KfW γρήγορα, το αργότερο μέχρι το τέλος της παραταθείσας διάρκειας”.

Ανακυκλούμενες πιστωτικές διευκολύνσεις

Οι πιστωτικές γραμμές είναι οι λεγόμενες ανακυκλούμενες πιστωτικές διευκολύνσεις (RCF). Με αυτές, ο δανειολήπτης μπορεί να λάβει και να επιστρέψει χρήματα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της διάρκειας ανάλογα με τις ανάγκες του, μέχρι ένα μέγιστο ποσό που έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων.

Μόνο στο τέλος της διάρκειας πρέπει ο δανειολήπτης να έχει εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό, συμπεριλαμβανομένων των τόκων.

Στο μέλλον, οι όροι επιτοκίου θα συνδεθούν και με την επίτευξη των στόχων μείωσης των εκπομπών του Ομίλου, που επιβεβαιώνονται από την πρωτοβουλία Science Based Targets Initiative (SBTI).

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η TUI υπογραμμίζει τη δέσμευση της στη βιωσιμότητα. Μέχρι το 2030, οι εκπομπές πρέπει να μειωθούν σημαντικά στην TUI Fly (-24%), στον ξενοδοχειακό τομέα (-46,2%) και στην κρουαζιέρα (-27,5%).

“Ψήφος εμπιστοσύνης”

Ο Mathias Kiep, οικονομικός διευθυντής στον TUI Group, αξιολογεί την επέκταση των πιστωτικών γραμμών ως απόδειξη της “ανάκαμψης του ομίλου και ως ψήφο εμπιστοσύνης στο επιχειρηματικό μας μοντέλο”.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ζήτηση για τα ταξίδια της παραμένει υψηλή σε όλες τις αγορές.
Είπε ότι οι αριθμοί των κρατήσεων τις τελευταίες εβδομάδες για το καλοκαίρι του 2023 ήταν ήδη πάνω από τα προ κρίσης επίπεδα και συνέχισαν τις ήδη ισχυρές εισροές κρατήσεων.