Σύνταξη: tourismtoday.gr

Εστιάζοντας στη μείωση των εκπομπών και όχι στην αντιστάθμιση τους, ο TUI Group έχει τώρα τους δικούς του στόχους μείωσης.

Έχει υποβάλει τους στόχους της για μείωση των εκπομπών από τα αεροσκάφη, τα κρουαζιερόπλοια και τα ξενοδοχεία της στον μη κυβερνητικό οργανισμό Science Based Targets πρωτοβουλία (SBTi) για επικύρωση.

Η διαπίστευση αυτών των στόχων αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Και θα επιβεβαιώσει ότι οι φιλόδοξοι στόχοι μείωσης των εκπομπών για το 2030 που έθεσε η TUI βασίζονται στα τελευταία ευρήματα της επιστήμης του κλίματος και συνάδουν με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.

Το SBTi είναι μια συνεργασία μεταξύ του Carbon Disclosure Project (CDP), του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, του World Resources Institute (WRI) και του World Wide Fund for Nature (WWF).

Η πρωτοβουλία δείχνει σε εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πόσο και πόσο γρήγορα πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές τους για να επιτύχουν τους στόχους που συμφωνήθηκαν στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Περισσότερες από 3.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο εργάζονται ήδη με την πρωτοβουλία.

Ο TUI Group έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές σε όλες τις δραστηριότητές του έως το 2050, το αργότερο.

Ένα σημαντικό βήμα προς αυτό είναι οι «οδικοί χάρτες εκπομπών» για τις αεροπορικές εταιρείες, τις κρουαζιέρες και τις περιοχές ξενοδοχείων.

Αντιπροσωπεύουν το 99% των εκπομπών του Ομίλου. Για καθένα από τα τρία επιχειρηματικά τμήματα, έχουν εκπονηθεί λεπτομερείς μελέτες και έχουν αναπτυχθεί σχέδια δράσης για την πραγματοποίηση σημαντικών μειώσεων των εκπομπών έως το 2030.

Τα πακέτα μέτρων στα σχέδια δράσης

  • Χρήση βιώσιμων καυσίμων αεροσκαφών (SAF).
  • Επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή ενέργειας στα ξενοδοχεία του Ομίλου.
  • Πρόσφατες τεχνολογίες για τη μείωση των εκπομπών στην επιχείρηση κρουαζιέρας.

Τα σχέδια αποτελούν μέρος μιας ολοκληρωμένης ατζέντας αειφορίας του TUI Group, η οποία θα παρουσιαστεί σύντομα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια και τους στόχους του Ομίλου TUI για τη μείωση των εκπομπών θα ανακοινωθούν μετά τη διαπίστευση από την SBTi.