Σύνταξη: tourismtoday.gr

Βιωσιμότητα, ανταλλαγή εμπειριών και το όραμά τους για το μέλλον του τουρισμού – Τι πιστεύουν οι 12-18 ετών; Η «Παγκόσμια Σύνοδος Τουρισμού Νεολαίας» θα καλωσορίσει μια επιλεγμένη ομάδα παιδιών από όλο τον κόσμο για να αναζητήσει τις απαντήσεις.

Η 1η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τους Νέους (23-25 ​​Αυγούστου 2021, Σορέντο, Ιταλία) θα είναι η πρώτη αυτού του είδους σε διεθνές επίπεδο.

Και θα επιτρέψει στους νέους να συμμετέχουν σε μια μοναδική εμπειρία. Με στόχο την προώθηση της συμμετοχής τους στον τομέα του τουρισμού. Καθώς και την ενδυνάμωση των νεότερων γενιών στην οδήγηση ενός πιο βιώσιμου κόσμου.

Η διάσκεψη κορυφής διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού Ιταλίας και το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού της Ιταλίας και έχει τοποθετηθεί από την ιταλική κυβέρνηση στο πλαίσιο της Προεδρίας της G20 φέτος.

Με αυτήν την πρωτοβουλία, το UNWTO ενώνει την υπόλοιπη οικογένεια του ΟΗΕ αναγνωρίζοντας ενεργά τη ζωτική συμβολή της νεολαίας στη συνεχή ανάπτυξη των κοινωνιών.

«Τα παιδιά και οι νέοι δεν είναι μόνο οι μελλοντικοί ηγέτες μας, αλλά και σημαντικοί ενδιαφερόμενοι του παρόντος, και μπορούμε να τους ενδυναμώσουμε και να τους εμπλέξουμε από σήμερα, λέει ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

Ως ηγέτες του αύριο, είναι ζωτικής σημασίας να εμπλακούν οι νέοι στη διαμόρφωση και το παγκόσμιο όραμα για το μέλλον”.

Μοντέλο UNWTO

Μέσω ενός μοντέλου Γενικής Συνέλευσης του UNWTO, οι συμμετέχοντες θα εγκρίνουν τη δική τους δήλωση για το μέλλον του τουρισμού.

Το έγγραφο θα παρουσιαστεί στην 24η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του UNWTO. Στις 12-15 Οκτωβρίου 2021, Μαρακές, Μαρόκο.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων. Κορυφαίες παγκόσμιες προσωπικότητες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους γύρω από τον τουρισμό. Καθώς και τομείς όπως ο αθλητισμός, η μουσική, η γαστρονομία και η κινηματογραφική βιομηχανία.