Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) προσχώρησε στην Διεθνή Συμμαχία Επενδύσεων για την Ανάπτυξη (WIDA).

Ως μέρος της WIDA, ο UNWTO θα εργαστεί για να βελτιώσει τόσο το επίπεδο όσο και την αποτελεσματικότητα των επενδύσεων στον τομέα. Στόχος του είναι η υποστήριξη και η επιτάχυνση της υλοποίησης της Ατζέντας 2030 και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της.

Ενίσχυση των επενδύσεων μετά την πανδημία

Τα στοιχεία του UNWTO δείχνουν ότι, ως αποτέλεσμα της πανδημίας, τα επίπεδα των επενδύσεων στον τουρισμό μειώθηκαν δραματικά.

Η Εξειδικευμένη Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών θα διοργανώσει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου) με θέμα τις «Πράσινες Επενδύσεις».

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Zurab Pololikashvili, η ενισχυμένη συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους του ιδιωτικού τομέα θα είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ενίσχυση των επιπέδων επενδύσεων όσο και για κατευθύνοντας τη χρηματοδότηση σε έργα που επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα.

«Για το λόγο αυτό, χαίρομαι που ο UNWTO επιβεβαίωσε τη νέα μας συμφωνία με την Ετήσια Επενδυτική Συνάντηση (AIM), λέει ο κ. Pololikashvili.

Θεωρούμε αυτή τη συνεργασία αμοιβαία επωφελής, καθώς αναγνωρίζουμε τη σημαντική συμβολή που μπορεί να έχει ο ιδιωτικός τομέας στους στρατηγικούς στόχους του οργανισμού μας.»

Σύμφωνα με τη δέσμευση των δύο Οργανισμών να συνεργαστούν για την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεννόησης, ο UNWTO θα πρωτοστατήσει στο «Τμήμα Επενδύσεων Τουρισμού», μια επίσημη παράλληλη εκδήλωση της επερχόμενης Ετήσιας Επενδυτικής Συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στις 8-10 Μαΐου στο Άμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.