Η Air France επέλεξε τον Xavier Thuizat, τον Head Sommelier του Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel, να υπογράψει τις επόμενες λίστες κρασιού, σαμπάνιας και ποτών σε όλες τις καμπίνες και τα σαλόνια της στα αεροδρόμια του Παρισιού.
Ο γεννημένος στη Βουργουνδία οινοχόος, θα δημιουργήσει επίσης μία νέα σειρά με γαλλικές μπύρες.

Γνωστός για την ποιότητα στις επιλογές του, ο Xavier Thuizat έχει αναδειχθεί Meilleur Sommelier de France το 2022, Meilleur Ouvrier de France το 2023 και είναι ο πρόσφατος νικητής του Michelin Guide Grand Prix de la Sommellerie 2024.

Για την προετοιμασία των νέων προτάσεων, εκείνος και οι ομάδες της Air France οργανώνουν τυφλές γευστικές δοκιμές σε όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας για να εντοπίσουν τις εξαιρετικές ετικέτες που θα απολαμβάνονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων ή όσο χαλαρώνει κανείς στο αεροδρόμιο.

Σαμπάνια, Μπορντώ, Βουργουνδία, Ροδανός, Languedoc-Roussillon, Κοιλάδα του Λίγηρα και Αλσατία οι πιο φίνες ποικιλίες της Γαλλίας θα φιγουράρουν στη νέα wine list της Air France, με την υπογραφή του διακεκριμένου sommelier.
Η λίστα θα είναι στη διάθεση των επιβατών για να επιλέξουν – ένα από τα ωραιότερα σημεία κάθε ταξιδιού με την Air France.

Ο Xavier Thuizat παίρνει τη σκυτάλη από τον Paolo Basso, τον καλύτερο οινοχόο του 2013, ο οποίος δημιουργούσε μια υψηλού επιπέδου λίστα κρασιού και σαμπάνιας για τους επιβάτες της εταιρείας από το 2014.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον Paolo Basso που για δέκα χρόνια ήταν αφοσιωμένος στο να προωθεί τους καλύτερους οίνους από τους αμπελώνες της Γαλλίας σε όλους τους πελάτες μας, στα σαλόνια και στα αεροσκάφη μας. Καλωσορίζω τον Xavier Thuizat ο οποίος, είμαι βέβαιος, θα συνεχίσει σε αυτόν τον ρόλο με το ίδιο ταλέντο και πάθος” δήλωσε ο Fabien Pelous, SVP Customer Experience της Air France.

Σε όλες τις καμπίνες, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής, και στα lounges των αεροδρομίων, η Air France προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από εκλεκτά κρασιά, σαμπάνιες και οινοπνευματώδη που προβάλουν τους γαλλικούς αμπελώνες και τα châteaux.

Κάθε χρόνο, περισσότερες από ένα εκατομμύριο φιάλες σαμπάνιας και 8 εκατομμύρια φιάλες κρασιού σερβίρονται στους επιβάτες της Air France.
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επικίνδυνη για την υγεία σας, καταναλώνετε υπεύθυνα.

Σχετικά με τον Xavier Thuizat

Με καταγωγή από την οινοπαραγωγική περιοχή της Βουργουνδίας, ο Xavier Thuizat αγαπά ιδιαίτερα αυτή την περιοχή της Γαλλίας, την οποία αναδεικνύει μέσα από την δουλειά του. Έχοντας εργαστεί σε αναγνωρισμένες επιχειρήσεις της γαστρονομίας όπως το Relais Bernard Loiseau, το Le Meurice, το Pierre Gagnaire και το Peninsula, είναι τώρα υπεύθυνος για το κρασί και τα οικοπνευματώδη στο Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel. Γνωστός για την ποιότητα και την συνάφεια των επιλογών του, συμβάλλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του κελαριού του ξενοδοχείου – ενός από τα πιο πλούσια στην Γαλλία με περισσότερες από 2.500 καταχωρήσεις. Όντας ο Rosewood Sommelier Europe, ο Xavier Thuizat είναι επίσης υπεύθυνος για την προβολή του ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου του ομίλου.
Το 2022 υπήρξε καθοριστικό για την καρίερα του, με την αναγνώρισή του ως ο Meilleur Sommelier de France και το 2023 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Meilleur Ouvrier de France. Με την δύναμη αυτών των βραβείων, είναι δεδομένο ότι θα μεταφέρει τη γνώση και το πάθος του και στους συναδέλφους του, με την ελπίδα να εκπαιδευθεί η επόμενη γενιά ταλέντων. Το 2024 του απονεμήθηκε και το κορυφαίο βραβείο για τη Sommellerie στην τελετή του Michelin Guide. Τον ίδιο χρόνο, έγινε και ο επικεφαλής οινοχόος της Air France.

Σχετικά με το Hôtel de Crillon, a Rosewood Hotel

Με την μαγευτική αρχιτεκτονική του Ange-Jacques Gabriel, το Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel, έχει θέα στην εντυπωσιακή Place de la Concorde, μία από τις ομορφότερες πλατείες σε πόλη στον κόσμο. Χτισμένο κατ΄εντολή του Λουδοβίκου του XV, το ξενοδοχείο υπήρξε κατοικία του επιφανούς Κόμη ντε Κριγιόν και της οικογένειάς του για πολλά χρόνια και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1909 κάτω από την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα Walter-André Destailleur. Από τότε, η λίστα επισκεπτών του περιλαμβάνει διασημότητες, πολιτικούς, καλλιτέχνες, πρίγκιπες και βασίλισσες, που προσελκύονται από την ξεχωριστή και αιώνια φήμη του ξενοδοχείου για την τελειότητα. Το Hôtel de Crillon έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό το εμβληματικό του status ως ένα μοναδικό κτήριο, μια ζωντανή απόδειξη του καλύτερου τρόπου ζωής που η Γαλλία προσφέρει. Μετά από μια ανακαίνιση τεσσάρων ετών, το ξενοδοχείο άνοιξε ξανά το 2017 και διαθέτει σήμερα 124 δωμάτια και σουίτες, τέσσερα εστιατόρια, το Sense, A Rosewood Spa, μία νεα πισίνα, τρεις χώρους – ορόσημο πολιστιστικής κληρονομιάς για συναντήσεις, εκδηλώσεις και πολλά άλλα. Περισσότερες πληροφορίες στο www.rosewoodhotels.com/fr/hotel-de-crillon.