Η Αττάλεια, κορυφαίος προορισμός της Τουρκίας , ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια τουρίστες.

Παρά τις παγκόσμιες οπισθοδρομήσεις, συμπεριλαμβανομένων των σεισμών και των περιφερειακών συγκρούσεων, η Τουρκία έχει δει σημαντική άνοδο στα έσοδα από τον τουρισμό, με 9μηνο να φτάνει τα 42 δισεκατομμύρια δολάρια και ετήσιο στόχο 55,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό το επίτευγμα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο δεδομένης της σειράς κρίσεων που αντιμετώπισε η χώρα, από την κατάρρευση του Thomas Cook έως την πανδημία και τις γεωπολιτικές εντάσεις σε γειτονικές περιοχές.

Η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει αυτή την επιτυχία στις στρατηγικές τουριστικές πολιτικές, επισημαίνοντας μια εντυπωσιακή αύξηση της μέσης νυχτερινής δαπάνης ανά άτομο από 67 σε 100 δολάρια.

Η ίδρυση του Οργανισμού Τουριστικής Προώθησης και Ανάπτυξης της Τουρκίας το 2019 έπαιξε κρίσιμο ρόλο, ενισχύοντας την παγκόσμια παρουσία της Τουρκίας σε περισσότερες από 200 χώρες, προσελκύοντας έτσι περισσότερους επισκέπτες και αυξάνοντας τα έσοδα.

Οι προσπάθειες για την εξάπλωση του τουρισμού σε όλες τις εποχές και την ενσωμάτωση περισσότερων πόλεων στον τουριστικό χάρτη συνεχίζονται, αντανακλώντας το ανεκτίμητο τουριστικό δυναμικό της χώρας, το οποίο η κυβέρνηση επιμένει ότι απέχει πολύ από το να αξιοποιηθεί πλήρως.