Περισσότεροι από 23.000 επισκέπτες παρακολούθησαν την 29η έκδοση του Arabian Travel Market (ATM) 2022, καθώς οι ηγέτες του κλάδου συγκεντρώθηκαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC) για να μοιραστούν πληροφορίες για το μέλλον των διεθνών ταξιδιών και τουρισμού.

«Εκτός από τον διπλασιασμό του αριθμού των επισκεπτών μας από έτος σε έτος, η ATM 2022 φιλοξένησε 1.500 εκθέτες και συμμετέχοντες από 150 χώρες», σχολίασε η Danielle Curtis, Διευθύντρια Έκθεσης ME for Arabian Travel Market.

«Αυτά τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, δεδομένου ότι εξακολουθούν να ισχύουν lockdown στην Κίνα και σε άλλους προορισμούς. Επιπλέον, η ανάπτυξη του τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης, με τα συμβόλαια κατασκευής ξενοδοχείων του GCC να αυξάνονται κατά 16% μόνο φέτος».

Η αξία των έργων των ΗΑΕ και της Σαουδικής Αραβίας αντιπροσώπευε το 90% όλων των περιφερειακών συμβάσεων φιλοξενίας που ανατέθηκαν το 2021, σύμφωνα με έρευνα του BNC Network. Με ανάλυση από την Colliers International να προβλέπει ότι θα ανατεθούν συμβάσεις κατασκευής ξενοδοχείων αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ΣΣΚ το 2022, ειδικοί του κλάδου πήγαν στο ATM Global Stage για μια συζήτηση σχετικά με το μέλλον της βιομηχανίας φιλοξενίας της περιοχής.

Η συζήτηση του πάνελ περιλάμβανε πληροφορίες από τον Christopher Lund, Διευθυντή – Επικεφαλής των Hotels MENA στην Colliers International. Mark Kirby, Επικεφαλής Φιλοξενίας στο Emaar Hospitality Group. Tim Cordon, Περιοχή Ανώτερος Αντιπρόεδρος – Μέση Ανατολή και Αφρική στο Radisson Hotel Group. και Judit Toth, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vivere Hospitality.

Σχολιάζοντας την ανάγκη να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε ταλέντα στον τομέα της φιλοξενίας της Μέσης Ανατολής, ο Cordon είπε: «Οι οργανισμοί που έχουν αυτό το δικαίωμα θα ωφεληθούν γιατί, φυσικά, γνωρίζουμε πόσο ακριβό είναι να φέρουμε νέους ανθρώπους στην επιχείρησή μας και είναι ακόμα πιο ακριβά αν τα χάσεις».