Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι κρατήσεις από την Βρετανία για διακοπές σκι αυτόν τον χειμώνα ξεπερνούν τα επίπεδα πριν από τον Covid, παρά την ασθενέστερη λίρα και τις υψηλότερες χρεώσεις στα θέρετρα στην Ευρώπη.

Αυτό αποκαλύπτει η 16η ετήσια έκθεση Post Office Ski Resort της Crystal Ski Holidays, που ανήκει στην TUI.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι ενώ οι τιμές για σχολές σκι, εξοπλισμό, κάρτες ανελκυστήρα, γεύματα και ποτά στα θέρετρα του είδους έχουν αυξηθεί φέτος, η ζήτηση μετά την πανδημία σημαίνει ότι οι πωλήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «υγιής».

Τα πιο φθηνά θέρετρα σκι στην Ευρώπη για Βρετανούς

Η Βουλγαρία προσφέρει και πάλι την καλύτερη αξία και πολλά ιταλικά θέρετρα κυριαρχούν στις 10 κορυφαίες θέσεις.

Η Ιταλία συνεχίζει να αντιπροσωπεύει την καλύτερη αξία για τους Βρετανούς μεταξύ των «τεσσάρων μεγάλων» προορισμών σκι της Αυστρίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας.

Το ιταλικό χιονοδρομικό στην Μπαρντονέκια, είναι στην δεύτερη θέση από 513 λίρες και το Μπάνσκο (από 537 λίρες), στην τρίτη θέση.

Η Ελβετία παραμένει η πιο ακριβή

Η Ελβετία παραμένει η πιο ακριβή, κοστίζοντας πάνω από το διπλάσιο από τα τρία φθηνότερα θέρετρα.
Το σκι στο Ζερμάτ της Ελβετίας θα κοστίσει περισσότερο με 1.367 λίρες, αύξηση 15%.

Πολλές από τις αυξήσεις είναι σχετικά μικρές, με περισσότερο από το ένα τρίτο των 32 χιονοδρομικών να καταγράφουν αυξήσεις τιμών 7% ή λιγότερο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Chris Logan, διευθύνοντα σύμβουλο της Crystal Ski Holidays, νέοι προορισμοί σκι αναδύονται.
Όπως είπε «η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι ένας ολοκαίνουργιος οικονομικός προορισμός που προσφέρει εξαιρετικό χιόνι και δραστηριότητες σε μία περιοχή με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία».

Όσον αφορά γενικότερα στο κόστος, ο Chris Logan υπογράμμισε ότι «οι πελάτες είναι πιο εξοικειωμένοι με το κόστος από ποτέ.
Ιδιαίτερη δυναμική δείχνουν οι κρατήσεις για μέρη που προσφέρουν την καλύτερη αξία στους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως η Βουλγαρία και η Ιταλία».