Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα λειτουργικά κέρδη του InterContinental Hotel Group (IHG) αυξήθηκαν κατά 23% σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά το 2023.

Η απόδοση ήρθε μετά από ισχυρές συναλλαγές από τη μητρική εταιρεία Holiday Inn, Crowne Plaza και Iberostar.

  • Η βασική μέτρηση των εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο (revpar) αυξήθηκε 16% από έτος σε έτος σε ισχυρές συναλλαγές μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών Covid που εξακολουθούσαν να εφαρμόζονται σε μέρη στον κόσμο το 2022.
  • Ο μέσος ημερήσιος ρυθμός που επιτεύχθηκε αυξήθηκε 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατά 13% σε σύγκριση με το 2019, καθώς η πληρότητα αυξήθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.
  • Αυτό έγινε καθώς άνοιξαν 275 ξενοδοχεία, που αντιστοιχούσαν σε σχεδόν 48.000 δωμάτια, για να δώσουν συνολικά 6.363 ακίνητα.
  • Ο όμιλος υπέγραψε άλλα 556 ξενοδοχεία ως μέρος ενός παγκόσμιου αγωγού 297.000 δωματίων σε 2.016 ξενοδοχεία.
  • Ένα νέο σχέδιο επαναγοράς μετοχών 800 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο μαζί με τα κοινά μερίσματα, αναμένεται να επιστρέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στους μετόχους το 2024, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με το IHG «αντικατοπτρίζοντας τα διαφορετικά στάδια ανάκαμψης μετά την πανδημία, μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2023 η απόδοση των παγκόσμιων εσόδων μας ήταν πάνω από τα επίπεδα του 2019 και για τους τρεις τύπους περιπτώσεων διαμονής.

Για ολόκληρο το έτος 2023, τα έσοδα από αναψυχή ήταν μπροστά από το 2019 κατά 33% (13% διανυκτερεύσεις σε δωμάτια, 17% τιμή).

Η επιχείρηση προηγήθηκε 3% (-2% διανυκτερεύσεις δωματίων, +5% ποσοστό) και παρόλο που οι ομάδες εξακολουθούσαν να είναι 5% χαμηλότερες (-7% διανυκτερεύσεις δωματίων, +3% ποσοστό), έγιναν θετικές για το τελευταίο τρίμηνο και τα έσοδα των ομάδων στις- τα βιβλία ήταν 17% υψηλότερα από έτος σε έτος.

Υποστήριξη της προοπτικής για περαιτέρω πρόοδο ανάκαμψης, τα συνολικά παγκόσμια έσοδα on-the-book την 1η Ιανουαρίου 2024 ήταν 16% υψηλότερα από ό,τι την ίδια στιγμή του προηγούμενου έτους».

Η εφαρμογή IHG για κινητά και άλλα κανάλια για κινητά αντιπροσωπεύουν πλέον το 58% όλων των ψηφιακών κρατήσεων.

 

Οπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος Elie Maalouf «η ζήτηση για ταξίδια ήταν ισχυρή σε όλες τις αγορές, με άνοδο 16% σε σχέση με πέρυσι και 11% πριν από την κορύφωση του 2019 πριν από την πανδημία.

Σήμερα ανακοινώνουμε ένα επιπλέον πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 800 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο μαζί με τα κοινά μερίσματα αναμένεται να επιστρέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στους μετόχους το 2024.

Παράλληλα με ισχυρές εμπορικές και οικονομικές επιδόσεις, συνεχίσαμε να αυξάνουμε το χαρτοφυλάκιό μας και το παγκόσμιο αποτύπωμα των εμπορικών σημάτων μας.

Ανοίξαμε 275 ξενοδοχεία το 2023 και υπογράψαμε πάνω από το διπλάσιο αυτού του ποσού – 556 ξενοδοχεία – στον αγωγό μας.

Προσαρμόζοντας την επίδραση της ένταξης των ξενοδοχείων Iberostar στο σύστημα της IHG, τα ανοίγματα για το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 27% από έτος σε έτος και οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 50%, αντιπροσωπεύοντας ένα από τα μεγαλύτερα τρίμηνα αναπτυξιακής μας δραστηριότητας.

Καθώς κοιτάμε μπροστά, οι εξελιγμένες στρατηγικές μας προτεραιότητες και τα σαφή σχέδιά μας θα ενισχύσουν περαιτέρω την IHG Hotels & Resorts ως την ξενοδοχειακή εταιρεία επιλογής για τους επισκέπτες και τους ιδιοκτήτες.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει ελκυστικούς, μακροπρόθεσμους οδηγούς ζήτησης και η δύναμη του χαρτοφυλακίου επωνυμίας μας και της επιχειρηματικής πλατφόρμας μας θα συνεχίσει να ενισχύει την ανάπτυξη του revpar και του μεγέθους του συστήματός μας».