Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ισχυρή ζήτηση καταγράφουν τα νησιά του νοτίου Αιγαίου και τη φετινή τουριστική σεζόν, καθώς πάνω από 1 εκατ. ταξιδιώτες τα επέλεξαν μέχρι το τέλος Ιουλίου για να περάσουν τις διακοπές τους. Τα νησιά των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα βρέθηκαν στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος, με περίπου 750 χιλιάδες ταξιδιώτες να επισκέπτονται μόνο τον Ιούλιο την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Οι διεθνείς αφίξεις σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες προσέγγισαν το 1,1 εκατ. το διάστημα από τις 13 Μαΐου έως και τις 31 Ιουλίου, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 8.000 διεθνείς πτήσεις.

Επί της ουσίας, χωρίς τον Αύγουστο, τον μήνα υψηλής ζήτησης, οι διεθνείς αφίξεις στο Νότιο Αιγαίο προσεγγίζουν τα επίπεδα του 2020.

Η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κάρπαθος μέχρι τον Ιούλιο είχαν υποδεχθεί περισσότερους επισκέπτες από είχαν υποδεχτεί καθ’ όλη την τουριστική περίοδο του 2020.

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε και τοι νησί των Ιπποτών, αφού μέχρι το τέλος Ιουλίου βρισκόταν στο 84% της διεθνούς αεροπορικής κίνησης της προηγούμενης χρονιάς, ενώ η Κως καλές επιδόσεις κατέγραψε και η Κως.

Συνολικά, το ποσοστό των διεθνών αφίξεων, από τις 13 Μαΐου μέχρι και τις 31 Ιουλίου, στα νησιά των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα ανέρχεται ήδη στο 92% της περσινής χρονιάς.