Περισσότεροι από 1.000 επιβάτες αναμένεται να φθάσουν αύριο στο λιμάνι της Πάτρας, που ανοίγει έπειτα από περίπου τρεισήμισι μήνες.

Επτά πλοία έχουν αποπλεύσει ήδη από λιμάνια της Ιταλίας, ενώ σήμερα το μεσημέρι κατέπλευσαν και άλλα δύο πλοία, τα οποία μετέφεραν δεκάδες φορτηγά με τους οδηγούς τους.

Ουσιαστικά οι έλεγχοι στο λιμάνι ξεκίνησαν από σήμερα και τους είχαν αναλάβει στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου και του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Λιμενικού βρισκόταν στις προβλήτες του λιμανιού και έλεγχε τους μοναδικούς αριθμούς barcode των οδηγών φορτηγών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, κ. Παναγιώτης Τσώνης, “επιβλέψαμε μαζί με τον κεντρικό λιμενάρχη Πατρών, Νίκο Ματούλα, όλες τις διαδικασίες και μπορώ να πω ότι το σύστημα ελέγχου λειτουργεί”.

Πρόσθεσε ότι “αύριο αναμένεται να καταπλεύσουν επτά πλοία με περίπου 150 με 200 επιβάτες το κάθε ένα και εκτός από τους ελέγχους, μέλημα μας να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στο λιμάνι. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει αργοπορία τόσο στην εκφόρτωση, όσο και στην φόρτωση των πλοίων”.