Σύνταξη: tourismtoday.gr

Περισσότεροι από 16,2 εκατομμύρια Βρετανοί θα πάνε στην Ισπανία διακοπές φέτος, σύμφωνα με νέα δεδομένα από το MoneyTransfers.

Οι αναζητήσεις της Google για τον όρο «διακοπές στην Ισπανία» αυξήθηκαν 73% φέτος, με τους Βρετανούς να θέλουν να επιστρέψουν στον αγαπημένο τους προορισμό διακοπών.

Οι Βρετανοί πρόκειται να ξοδέψουν πάνω από 10 δις λίρες για ταξίδια στα αγαπημένα τους ισπανικά θέρετρα διακοπών.

Για να καθορίσει τις αναμενόμενες αλλαγές στον τουρισμό και τις δαπάνες στο εξωτερικό στο μέλλον, το MoneyTransfers ανέλυσε δεδομένα ταξιδιών 10 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS).

«Η Ισπανία παρέμεινε κορυφαίος προορισμός για τους Βρετανούς -όπου δαπανούν τα περισσότερα χρήματα- τα τελευταία 20 χρόνια λόγω του υπέροχου καιρού, των παραλιών και του πολιτισμού της», τονίζει μεταξύ άλλων ο Jonathan Merry διευθύνων σύμβουλος του MoneyTransfers.

Σταθερά φαβορί για διακοπές για τα επόμενα 10 χρόνια

Οι επισκέψεις τους αυξάνονται περισσότερο από το ήμισυ τα τελευταία 10 χρόνια και δεν υπάρχει καμία ένδειξη αυτής της επιβράδυνσης.
Η μεσογειακή χώρα θα παραμένει σταθερά φαβορί για τις διακοπές των Βρετανών, τα επόμενα 10 χρόνια.

Πάνω από 10 δις λίρες θα ξοδέψουν φέτος οι Βρετανοί για διακοπές στην Ισπανία

Οι παραθεριστές αναμένεται να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 630,78 λίρες ανά άτομο/επίσκεψη, στα δημοφιλή ισπανικά θέρετρα.

Η Ίμπιζα, η Μαρμπέγια, η Μάλαγα και το Μαγκαλούφ στην Μαγιόρκα, είναι οι πιο δημοφιλείς ισπανικοί προορισμοί για τις διακοπές των Βρετανών το 2022.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι περισσότεροι άνδρες πρόκειται να επισκεφθούν την Ισπανία φέτος με συνολική εκτιμώμενη δαπάνη 6 δις λιρών.
Οι γυναίκες πρόκειται να ξοδέψουν ελαφρώς λιγότερα στα 4,2 δις λίρες στα ταξίδια τους.

Για πολλούς ταξιδιώτες από την Βρετανία την δεκαετία 2020/2030, η Ισπανία είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές παρέχοντας μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας κατά τη διάρκεια της ημέρας και της διασκεδαστικής, ζωντανής νυχτερινής ζωής.

Με 18,5 εκατομμύρια hashtag στο Instagram, η Ίμπιζα, φαίνεται να είναι ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των παραθεριστών.