Σύνταξη tourismtoday.gr

Το 2022 ήταν μια καλή χρονιά για τους Γάλλους επαγγελματίες του τουρισμού. Ιδιαίτερα στην κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή, που είχε πάνω από δέκα εκατομμύρια επισκέπτες.
Οι διεθνείς τουρίστες επιστρέφουν δυναμικά στην Γαλλική Ριβιέρα, στα επίπεδα πριν από την πανδημία.

«Ενώ οι πρώτοι μήνες του 2022 ήταν ακόμη επηρεασμένοι από την κρίση του Covid, η καλοκαιρινή σεζόν του 2022 άλλαξε το παιχνίδι με ανοδική προσέλευση μέχρι το φθινόπωρο», σύμφωνα με την Περιφερειακή Επιτροπή Τουρισμού (CRT) της Κυανής Ακτής.

Ο αγαπημένος προορισμός των celebrities, σημείωσε μια «ισχυρή δυναμική» σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, την θερινή περίοδο.
Η πληρότητα στα ξενοδοχεία άγγιξε το 90% τον Αύγουστο, με «υψηλές επιδόσεις όσον αφορά στον οικονομικό αντίκτυπο».

Πάνω από 10 εκατ. οι διανυκτερεύσεις στην Κυανή Ακτή πέρυσι

Το 2022, ο τουρισμός στο τμήμα της νοτιοανατολικής ακτής της Γαλλίας που απλώνεται από το Κασί μέχρι το Μεντόν και δίπλα στα Ιταλικά σύνορα (Αλπ-Μαριτίμ και Μονακό), υπολογίζεται σε περισσότερες από 10 εκατομμύρια διαμονές, αναψυχής ή επαγγελματικούς λόγους, σε σύγκριση με λιγότερο από 8 εκατομμύρια το 2021 και 6,5 εκατομμύρια το 2020.

Ως εκ τούτου, η τουριστική κίνηση στην Γαλλική Ριβιέρα έχει σχεδόν επιστρέψει στο επίπεδο των επισκεπτών που καταγράφηκε το 2019, με περίπου 11 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Τα ξενοδοχεία και οι βραχυχρόνιες ενοικιάσεις έχουν αποκαταστήσει το μερίδιο αγοράς τους.
Πέρυσι, φιλοξένησαν 4,5 εκατομμύρια τουρίστες σύμφωνα με το CRT, φθάνοντας σε διανυκτερεύσεις το 97% των επιπέδων του 2019 και 62% υψηλότερα από το 2021.

Τα έσοδα εμφανίζονται σε καλύτερο επίπεδο από το 2019 στον ξενοδοχειακό κλάδο, με κέρδος περίπου +20%, κυρίως λόγω της αύξησης των επιτοκίων.