Έσοδα ρεκόρ 1,8 δισ δολ παρουσίασε για το πρώτο τρίμηνο του 2023 η Airbnb, καθώς πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 120 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

Η Airbnb πέτυχε καθαρά κέρδη 117 εκατ. δολ. λόγω της αύξησης των εσόδων κατά 20% από έτος σε έτος.

Οι διανυκτερεύσεις και οι εμπειρίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο αυξήθηκαν κατά 19%, με το 18% των διαμονών να είναι 28 διανυκτερεύσεις ή περισσότερες, ενώ οι ενεργές καταχωρίσεις αυξήθηκαν κατά 18% .

«Παρά τι συνεχιζόμενες μακροοικονομικές αβεβαιότητες, ο αριθμός των κρατήσεων κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, αποδεικνύοντας αφενός την αφοσίωση από τους επισκέπτες μας που επιστρέφουν και αφετέρου την αύξηση της βάσης των ταξιδιωτών που κάνουν κράτηση για πρώτη φορά», ανέφερε η εταιρεία.

Σημαντικά συνέβαλε, η συνεχής ανάκαμψη της Ασίας-Ειρηνικού μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τον Covid. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στην περιοχή αυξήθηκε κατά 40% σε ετήσια βάση.

Στο πλαίσιο της αντιμέτωπισης των επιπτώσεων από την κρίση του κόστους διαβίωσης, η εταιρία αναφέρθηκε και στη δημιουργία της Airbnb Rooms την περασμένη εβδομάδα .

“Στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον είναι πιο σημαντικό από ποτέ να παρέχουμε προσιτές διαμονές για τους επισκέπτες”, πρόσθεσε η εταιρία.