Το ντεμπούτο μιας ειδικής προσέγγισης στις ξενοδοχειακές επενδύσεις της TUI σηματοδοτεί απόκτηση ενός τεράστιου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο στην  Κω, σύμφωνα με τον Sebastian Ebel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TUI.

O Όμιλος TUI μέχρι το τέλος της θερινής σεζόν σκοπεύει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του με επιπλέον 20 ξενοδοχεία σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και τα νέα αποκτήματα του ομίλου στην Κώ.

” Λόγω αλλαγών στο νόμο στην Ελλάδα, διεξήχθη για πρώτη φορά δημόσιος πλειστηριασμός, κατά τον οποίο ο ξενοδοχειακός όμιλος Atlantica, στον οποίο συμμετέχει η TUI, υπέβαλε την καλύτερη προσφορά και πλεοδότησε. Τα τρία πρώην Lakitira hotels  έχουν πλέον ενσωματωθεί επίσημα στο χαρτοφυλάκιο της TUI.”

Ισχυρή ώθηση αναμένεται να δοθεί στα εμπορικά σήματα των ξενοδοχείων TUI Sensimar, TUI Family Life και TUI Sensatori. Το TUI Magic Life θα προσθέσει τρία νέα θέρετρα αυτό το καλοκαίρι με την υπογραφή του, ενώ οι εταίροι της επιχείρησης, Riu και Atlantica θα επεκτείνουν επίσης τα χαρτοφυλάκιά τους, με την αλυσίδα Atlantica μάλιστα να στοχεύει σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο.

Τα ξενοδοχεία, τα θέρετρα, οι κρουαζιέρες και η εύρεση προορισμών αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% του Ομίλου TUI, με την υπηρεσία τουριστικών πρακτόρων να αντιπροσωπεύει μόνη της περίπου το 30%.

Ο Όμιλος TUI επενδύει συνεχώς σε νέα ξενοδοχεία, πλοία και ψηφιακές πλατφορμες, καθώς θέλει να αναδείξει και τους υπόλοιπους τομείς. Αυτή τη στιγμή, στον Όμιλο ανηκουν περίπου 380 ξενοδοχεία και 17 κρουαζιερόπλοια.

Την 1η Μαΐου, δέκα νέα ξενοδοχεία άνοιξαν τις πόρτες τους για τους επισκέπτες τους σε μια μόνο μέρα.