Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το διεθνές αεροδρόμιο Βρυξελλών ακύρωσε περισσότερες από 200 πτήσεις από τις 400 που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα 16 Δεκεμβρίου, λόγω της εθνικής απεργίας.

Επιπλέον, ο αερολιμένας ανακοίνωσε ότι ακυρώσεις μπορεί να υπάρξουν σε πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για αύριο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Η Brussels Airlines έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την απεργία, καθώς έχει ακυρώσει πάνω από τα δύο τρίτα των προγραμματισμένων για σήμερα πτήσεων της, ενώ ενδέχεται να ακυρωθούν και επιπλέον πτήσεις.

Σχολιάζοντας τον υψηλό αριθμό ακυρωμένων πτήσεων, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ενημερώσει εκ των προτέρων όλους τους επιβάτες για τις πτήσεις που επηρεάστηκαν.

Για εκείνους των οποίων η πτήση δεν ακυρώθηκε αλλά απλώς επαναπρογραμματίστηκε, η Brussels Airports συνέστησε να περιορίσουν τις αποσκευές τους και τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητο να φτάσουν στο αεροδρόμιο νωρίτερα για την αναχώρηση.

Επιπλέον, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών συνέστησε σε όλους να συμβουλευτούν τις επίσημες ιστοσελίδες των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς η απεργία θα επηρεάσει και τις συγκοινωνίες.

Η κίνηση στο διεθνές αεροδρόμιο Βρυξελλών

Ενώ ο αριθμός των επιβατών στο διεθνές αεροδρόμιο Βρυξελλών δεν αναμένεται να πετύχει τα προ πανδημίας επίπεδα αυτόν τον μήνα, έφτασεσ το 74% του επιπέδου του περασμένου Νοεμβρίου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το αεροδρόμιο υποδέχθηκε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο επιβάτες τον Νοέμβριο του 2022.
Ωστόσο, σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες του 2019, ο αριθμός παρέμεινε χαμηλός.
Η μείωση του αριθμού των επιβατών έχει συνδεθεί με την προηγούμενη απεργία που έγινε στις 9 Νοεμβρίου.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών έδειξε επίσης ότι ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών που έφτασαν τον Νοέμβριο ήταν από την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελβετία, την Πορτογαλία και το Μαρόκο.

Οι ταξιδιώτες από την Τουρκία και το Μαρόκο ξεπέρασαν τον αριθμό των επιβατών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών τον Νοέμβριο του 2019.

Όσον αφορά στον αριθμό των πτήσεων, τα στοιχεία έχουν δείξει ότι ο συνολικός αριθμός των μετακινήσεων πτήσεων αυξήθηκε κατά εννέα τοις εκατό σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2021.