Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πάνω από 205 εκατομμύρια λίρες υπολογίζονται τα τουριστικά έσοδα στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αποτέλεσμα του Σαββατοκύριακου της Στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ’ (6-8 Μαΐου) και του δεκαπενθημέρου γύρω από τις ημερομηνίες αυτές.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα της Key Data, το ιστορικό γεγονός πυροδότησε μια έκρηξη στις κρατήσεις με τους διεθνείς τουρίστες να αυξάνονται 75,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2022.

Αυτό το Σάββατο 6 Μαΐου σηματοδοτεί τον εορτασμό ενός νέου μονάρχη για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 70 χρόνια, μετά τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τον Ιούνιο του 1953.
Το γεγονός-ορόσημο αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες θεατές από όλο τον κόσμο στην αγγλική πρωτεύουσα και σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι συνολικές αφίξεις στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι 47,4% υψηλότερες από έτος σε έτος.

Η ανάλυση από την Key Data, που παρακολουθεί τις τάσεις σε βραχυχρόνιες ενοικιάσεις, δείχνει ότι το Λονδίνο περιμένει επιπλέον 30.000+ ξένους επισκέπτες κατά το δεκαπενθήμερο της Στέψης, συνολικά 71.378 ξένους τουρίστες.
Η πρωτεύουσα θα λάβει πρόσθετα απροσδόκητα έσοδα αξίας περίπου 20 εκατομμυρίων λιρών, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών χρημάτων και του κόστους των ξενοδοχείων και της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης καταλυμάτων.

Όλοι οι διεθνείς επισκέπτες στο Λονδίνο θα ξοδέψουν περίπου 67.614.561 λίρες κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.
Οι 192.406 τουρίστες στην πρωτεύουσα θα ξοδέψουν περίπου 205.137.727 λίρες κατά την ίδια περίοδο, δίνοντας τεράστια ώθηση στους κλάδους της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Οι τιμές διανυκτέρευσης αυξάνονται κατά περίπου 16% από έτος σε έτος, στις 186 £, ενώ σημειώθηκε βελτίωση της πληρότητας κατά 29,4%. Ενώ η προσφορά δωματίων ξενοδοχείων θα έχει παραμείνει σχετικά στατική, ο αριθμός των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων που διατίθενται κατά το δεκαπενθήμερο της στέψης έχει αυξηθεί κατά 6,5% σε σχέση με πέρυσι σε 81.818.

Τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) -ένα βασικό μέτρο της αύξησης των εσόδων στον κλάδο της φιλοξενίας- αυξάνονται κατά 50,1% ετησίως. Οι φορείς εκμετάλλευσης βραχυπρόθεσμων μισθώσεων στην πρωτεύουσα απολαμβάνουν αύξηση 59,9% στα συνολικά έσοδα.

4,1 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ξοδέψουν για ταξίδια το Σαββατοκύριακο των αργιών

Σύμφωνα με έκθεση του VoucherCodes.co.uk 4,1 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να ξοδέψουν για ταξίδια το Σαββατοκύριακο των αργιών καθώς επισκέπτονται τους φίλους και την οικογένειά τους, πηγαίνουν για διαμονή και ταξιδεύουν στο Λονδίνο. για τους εορτασμούς της στέψης.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η βρετανική οικονομία θα δει ώθηση 8 δις λιρών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Στέψης, με τους καταναλωτές να ξοδεύουν 3,22 δις λίρες περισσότερα από μια τυπική τραπεζική αργία του Μαΐου (4,8 δις λίρες).

Αυτή η αύξηση των δαπανών είναι πιθανό να προέλθει κυρίως από τους καταναλωτές που κάνουν κράτηση για διαμονή, με 1,8 εκατομμύρια άτομα να δαπανούν 93 εκατομμύρια λίρες το Σαββατοκύριακο της Στέψης.
Άλλα 85 εκατομμύρια λίρες προβλέπεται να προέλθουν μόνο από ταξίδια στο Λονδίνο, καθώς 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι ετοιμάζονται να κατέβουν στην πρωτεύουσα για τους εορτασμούς, ενώ ο ίδιος αριθμός θα ταξιδέψει αλλού στη χώρα, ξοδεύοντας 72 εκατομμύρια λίρες.

  • Το 47% στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να γιορτάσει τη στέψη, παρακολουθώντας την συγκέντρωση ή πάρτι στο δρόμο (15,7 εκατομμύρια) είτε ταξιδεύοντας στο Λονδίνο για να δει από κοντά τη βασιλική οικογένεια (3,4 εκατομμύριο).
  • Από την άλλη πλευρά, το 53% θα επιλέξει να μην γιορτάσει τη στέψη και να χρησιμοποιήσει τον επιπλέον ελεύθερο χρόνο για μικρές αποδράσεις, κάτι που θα δώσει ώθηση στον τομέα των εγχώριων ταξιδιών και του τουρισμού.