Πάνω από 30 ιστιοπλοϊκά σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συγκεντρωθούν στην θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης με προορισμό το νησί της Άνδρου για τον 52ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής».

Ο φετινός Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου διοργανώνεται στις 29 Αυγούστου από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), ομίλους με μεγάλη παράδοση στον ναυταθλητισμό.

Αποτελεί τη δεύτερη μακροβιότερη διοργάνωση της χώρας σε ότι αφορά την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή. Ο πρώτος αγώνας διεξήχθει πριν 52 χρόνια με την παράδοση να κρατά μέχρι σήμερα.

Παράλληλα με τις ιστιοπλοϊκές κούρσες θα πραγματοποιηθούν και πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο την προβολή της πλούσιας κληρονομιά της Άνδρου.

Ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας της Άνδρου πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου της Άνδρου και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Χρυσός Χορηγός για 3η συνεχή χρονιά είναι η Eurobank Private Bank Luxembourg – μέλος του Ομίλου Eurobank, αργυρός χορηγός συνεχίζει να είναι η σαμπάνια Moët&Chandon αλλά και πολλές ακόμη εταιρείες που στηρίζουν τη διοργάνωση.