Τα 4 εκατ. αναμένεται να ξεπεράσουν οι Βρετανοί τουρίστες που θα επισκφτούν φέτος την Τουρκία, αριθμός ρεκόρ όπως επισημαίνει η Βρετανίδα Πρέσβης στην Άγκυρα κ. Jill Morris.

Σύμφωνα με την πρέσβη, το 2022 περισσότεροι από 3 εκατ Βρετανοί έκαναν διακοπές στην Τουρκία, ξεπερνώντας τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

«Η Τουρκία παραμένει ο αγαπημένος προορισμός διακοπών των Βρετανών ταξιδιωτών. Περιμένουμε περισσότερους από 4 εκατομμύρια τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο να επισκεφθούν την Τουρκία φέτος.

Ελπίζω ότι αυτή η ανοδική τάση θα συνεχιστεί», τόνισε η κυρία Μόρις, υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία αυξάνεται από το 2018.

Εκείνη τη χρονιά, 2,3 εκατ. Βρετανοί επισκέφθηκαν τη χώρα και το 2019, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τα 2,5 εκατ.

Σημειώνεται ότι η Βρετανίδα πρέσβης αυτή την περίοδο βρίσκεται σε περιοδεία στις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου της Τουρκίας.

Όπως υπογράμμισε, η συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου επεκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων – συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, της γεωργίας, της αεροπορίας και της εξόρυξης.

Η Σμύρνη έχει γίνει κέντρο της χερσαίας αιολικής ενέργειας και υπάρχει παρόμοιος στόχος για την υπεράκτια αιολική ενέργεια, σημείωσε.