Σύνταξη: tourismtoday.gr

Χάος δημιουργεί η ισχυρή χιονόπτωση στο βασικό αερολιμένα της Ολλανδίας. Περισσότερες από 100 πτήσεις καθυστέρησαν και πάνω από 50 ακυρώθηκαν μέχρι στιγμής στο αεροδρόμιο Schiphol λόγω χιονιού.

Πολλές από τις ακυρώσεις αφορούν δρομολόγια της KLM από και προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.
«Ο χειμωνιάτικος καιρός οδηγεί σε προσαρμογές στο χρονοδιάγραμμα, επειδή τα αεροπλάνα πρέπει να ξεπαγώσουν πριν από την αναχώρηση», δήλωσε εκπρόσωπος της KLM.

Οι αφίξεις στον βασικό κόμβο του Άμστερνταμ ρυθμίζονται βάσει των καιρικών συνθηκών και αναμένονται «υψηλές καθυστερήσεις», όπως ανακοίνωσε το Eurocontrol.

Η KLM, ο ολλανδικός αερομεταφορέας, προειδοποίησε για διακοπή «λόγω καιρικών συνθηκών και περιορισμένης χωρητικότητας αποπάγωσης».

Το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας εξέδωσε «ψυχρή κίτρινη» προειδοποίηση για χιόνι και ολισθηρότητα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η ProRail ανέφερε ότι η κακοκαιρία εμποδίζει την κυκλοφορία των τρένων, ειδικά στα δυτικά και στο κέντρο της χώρας καθώς και στην σύνδεση με το αεροδρόμιο μεταξύ Schiphol και Leiden.

Οι επιβάτες με επερχόμενες πτήσεις καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες τους για συγκεκριμένες πληροφορίες και πιθανές εναλλακτικές λύσεις ή να ελέγξουν τον ιστότοπο του Schiphol.

Αντίθετα, τα αεροδρόμια της Χάγης-Ρότερνταμ και του Αϊντχόβεν δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες.