Σύνταξη: tourismtoday.gr

Συνολικά 6.338 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω των απεργιών σε Γαλλία, μεταξύ 19 Ιανουαρίου και 9 Απριλίου αποκαλύπτουν στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Παρόλο που η DGAC είχε ζητήσει από τις αεροπορικές εταιρείες και τις αντίστοιχες αρχές να ακυρώσουν προληπτικά πτήσεις εκ των προτέρων, αρκετά αεροδρόμια, όπως το Παρίσι-Ορλί, το Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκολ, το Μπορντό, η Τουλούζη, η Μασσαλία και η Νάντη, έκαναν ακυρώσεις την τελευταία στιγμή.

Σχεδόν 572.000 πτήσεις που διέσχισαν τον γαλλικό εναέριο χώρο τους τελευταίους μήνες χρειάστηκε να συντονιστούν με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (ATC).
Οι απεργίες δεν επηρέασαν μόνο πτήσεις που αναχωρούν ή προσγειώνονται στη Γαλλία, αλλά και εκείνες που διέρχονται από τον γαλλικό εναέριο χώρο.

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair αποκαλύπτει ότι εκτός από τις 300 ακυρωμένες πτήσεις που καταγράφηκαν κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, το 80% των καθυστερημένων ήταν υπερπτήσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι γαλλικές συμφωνίες ελάχιστων υπηρεσιών διασφαλίζουν ότι το 80% των εσωτερικών πτήσεων εξυπηρετούνται, ακόμη και κατά τη διάρκεια απεργιών.
Ο γαλλικός αερομεταφορέας, Air France, επισημαίνει ότι μόνο 30 με 50 πτήσεις έχουν ακυρωθεί τους τελευταίους μήνες, κυρίως στο αεροδρόμιο Παρίσι-Ορλί.

Απεργίες σε αεροδρόμια και άλλων χωρών

Ωστόσο, οι μεγάλες απεργίες δεν εμπόδισαν το ταξίδι μόνο για τους Γάλλους.
Οι ταξιδιώτες σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Πορτογαλία αντιμετώπισαν επίσης ένα βαρύ πρόγραμμα ακυρώσεων λόγω των συνεχιζόμενων απεργιών εκεί.

Αρκετά γερμανικά αεροδρόμια ακύρωσαν τις προγραμματισμένες πτήσεις τους, όπως το αεροδρόμιο του Μονάχου, που ακύρωσε τις προγραμματισμένες πτήσεις του για τις 26 και 27 Μαρτίου, και ακολούθησε το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το οποίο ανέφερε επίσης διακοπές στις 27 Μαρτίου.

Οι ταλαιπωρίες στα αεροπορικά ταξίδια προκλήθηκαν λόγω της απεργίας που οργανώθηκαν από εργαζόμενους στις μεταφορές στη χώρα που ζητούσαν αύξηση των μισθών τους και ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ομοίως, τα αεροδρόμια της Αυστρίας ανέφεραν ότι περισσότερες από 100 πτήσεις είχαν ακυρωθεί στις 27 Μαρτίου, με κύριο λόγο τις απεργίες των εργαζομένων που ζητούσαν καλύτερους μισθούς εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού.

Οι ταξιδιώτες που κατευθύνονταν στην Πορτογαλία είχαν καθυστερήσεις, από την απεργία που οργανώθηκε από τους εργαζόμενους στην υπηρεσία ελέγχου συνόρων μεταξύ 6 Απριλίου και 10 Απριλίου.

Απεργίες σε αεροδρόμια στην Γερμανία την αύριο και μεθαύριο

Υπενθυμίζεται ότι σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σε τρία αεροδρόμια στην Γερμανία προχωρά το συνδικάτο Ver.di από αύριο Πέμπτη έως και την Παρασκευή. Στα αεροδρόμια αναμένονται ακυρώσεις και μεγάλες καθυστερήσεις, σε πτήσεις.