Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στα ύψη εκτοξεύτηκαν οι διανυκτερεύσεις στο Ντουμπάι το πρώτο εξάμηνο του 2022. Προσέλκυσε 7,12 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2022, χάρη στην Expo 2020 Dubai και τις καμπάνιες μάρκετινγκ που παρουσιάζουν τον προορισμό.

Το σύνολο των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 183% από τα 2,52 εκατομμύρια που αναφέρθηκαν το 2021, αλλά εξακολουθεί να είναι πίσω από τα 8,36 εκατομμύρια που παρατηρήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2019, πριν από την πανδημία.

Η κορυφαία αγορά πηγής

Στοιχεία από το Τμήμα Οικονομίας και Τουρισμού του Ντουμπάι δείχνουν ότι η κορυφαία αγορά πηγής είναι η Ινδία με 858.000.

  • Ακολουθούν το Ομάν και η Σαουδική Αραβία, με το Ηνωμένο Βασίλειο στην τέταρτη θέση, με 506.000 επισκέπτες – από 57.000 την ίδια περίοδο του 2021.
  • Η Δυτική Ευρώπη αντιπροσώπευε το 22% των συνολικών διεθνών επισκεπτών τους πρώτους έξι μήνες του 2022, ενώ η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και τα κράτη του Κόλπου μαζί συνεισέφεραν το 34% του συνόλου.

Πληρότητα σε ξενοδοχεία

Η μέση πληρότητα για τον ξενοδοχειακό τομέα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2022 διαμορφώθηκε στο 74%, σε σύγκριση με 62% το πρώτο εξάμηνο του 2021 και 76% κατά την προ-πανδημική περίοδο του πρώτου εξαμήνου 2019.

Το εμιράτο έχει επίσης μια αύξηση 19% στη χωρητικότητα των δωματίων από το 2019.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Οικονομίας και Τουρισμού «η εξαιρετικά ενθαρρυντική απόδοση του κλάδου αποδίδεται κυρίως στην εξαιρετικά επιτυχημένη εξάμηνη Expo 2020 Dubai , η οποία προσέλκυσε πάνω από 24 εκατομμύρια επισκέψεις μέχρι την ολοκλήρωσή της στις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, καθώς και στη συνεχιζόμενη υποστήριξη που επεκτείνεται τόσο από εγχώριους όσο και από παγκόσμιους εταίρους για να αναδείξουν το Ντουμπάι ως έναν πολύπλευρο προορισμό που είναι ασφαλής, ανοιχτός και προσβάσιμος».

Επισημαίνει επίσης μια σειρά από φεστιβάλ, ψυχαγωγικές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις, όπως το Dubai Shopping Festival, το Dubai Food Festival και το Arabian Travel Market.

Επιπλέον, οι διεθνείς πρωτοβουλίες μάρκετινγκ και οι εμπορικές δραστηριότητες έχουν αναδείξει τα αξιοθέατα του Ντουμπάι, συμπεριλαμβανομένης της καλοκαιρινής εκστρατείας «Stay More, Pay Less».

«Η αύξηση των τουριστών αντανακλά την ανθεκτικότητα και το δυναμισμό της οικονομίας του εμιράτου, τονίζει ο Σεΐχης Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, διάδοχος του Ντουμπάι και πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του Ντουμπάι.

Η ταχεία αύξηση των διεθνών αφίξεων τουριστών θέτει το Ντουμπάι σε καλό δρόμο για να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο του να γίνει ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο».