Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος του 2023 στη Γαλλία σημείωσε σημαντική αύξηση επισκεπτών, ξεπερνώντας τα στοιχεία του 2022.
Στα 82 εκατ. εκτιμά τους διεθνείς ταξιδιώτες στη Γαλλία το 2023, η Olivia Grégoire, υπουργός Τουρισμού της χώρας.

Ωστόσο είναι χαμηλότερα από τα 90 εκατομμύρια επισκέπτες που είχαν το 2019. Η Γαλλία εκτιμά ότι θα αποκομίσει τουριστικά έσοδα μεταξύ 64 και 67 δις ευρώ.

Ταυτόχρονα, λιγότεροι Γάλλοι επέλεξαν για τις καλοκαιρινές διακοπές τη χώρα τους, δημιουργώντας μια αξιοσημείωτη αντίθεση στην τουριστική σκηνή.

Το 74% των Γάλλων ανέφερε τον πληθωρισμό ως τον κύριο λόγο που τους αποθάρρυνε να κάνουν εγχώρια ταξίδια, σύμφωνα με τα στοιχεία από Atout France και Ένωση Τουριστικών Γραφείων Γαλλίας (ADN Tourisme).

Η εισροή ξένων επισκεπτών ισορρόπησε τη μείωση από Γάλλους τουρίστες

  • Οι Αμερικανοί που έφτασαν αεροπορικώς στη Γαλλία από την 1η Ιουλίου έως τις 20 Ιουλίου ήταν στο +5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το καλοκαίρι του 2019 πριν από την πανδημία.
  • Περισσότεροι Ευρωπαίοι τουρίστες, ιδιαίτερα Ολλανδοί και Γερμανοί, επέλεξαν να επισκεφθούν φέτος τη Γαλλία.
  • Οι Ασιάτες επισκέπτες άρχισαν επίσης να επιστρέφουν, με το ποσοστό ανάκαμψης της Κίνας να παρουσιάζει ταχύτερη ανάκαμψη από τότε που ξεκίνησε το καλοκαίρι.

Τα κάμπινγκ ανέφεραν αυξημένο αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα από την Ευρώπη, ενώ τα ξενοδοχεία παρουσίασαν μειωμένη πληρότητα.

Δημοφιλείς τουριστικές περιοχές σε ακτές και βουνά διατήρησαν παρόμοια επίπεδα επισκεψιμότητας, παρά τους λιγότερους Γάλλους ταξιδιώτες.

Atout France και ADN Tourisme: Ποιες ήταν οι πληρότητες σε ξενοδοχεία

  • Η πληρότητα σε ξενοδοχεία στις πιο δροσερές βόρειες περιοχές της Γαλλίας αυξήθηκε αυτό το καλοκαίρι.
  • Αντίθετα οι νότιες περιοχές που επλήγησαν από τον καύσωνα σημείωσαν μείωση επισκεπτών.
  • Τα ξενοδοχεία σε βορειοδυτικές περιοχές σημείωσαν αύξηση 6% σε πληρότητα Ιούνιο και Ιούλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
  • Από την άλλη πλευρά, σε ανατολική Μεσόγειος παρουσίασε μείωση 4% και στη δυτική Μεσόγειο πτώση 5%.

Συνολικά, το ποσοστό πληρότητας ξενοδοχείων της ηπειρωτικής Γαλλίας για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ήταν 74%, παρόμοιο με το ποσοστό του 2022.