Ατρόμητοι αποδεικνύονται οι Αμερικανοί καθώς ταξίδεψαν τελικά για τη γιορτή των Ευχαριστιών παρά τις προειδοποιήσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Αυτό αποκάλυψαν τα στοιχεία από πρόσφατη έρευνα της The Vacationer.

Παράλληλα, η έρευνα προσπάθησε να εξετάσει πώς η συνεχιζόμενη πανδημία θα επηρεάσει τις διακοπές στο τέλος του έτους. Παρακάτω είναι μερικά από τα ευρήματα που λαμβάνονται από βασικές ερωτήσεις της έρευνας.

Θα ταξιδέψετε φέτος τα Χριστούγεννα;

Πάνω από το 33% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν κάποιο είδος ταξιδιού – είτε με αυτοκίνητο, λεωφορείο, τρένο ή αεροπλάνο – κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Σχεδόν το 63% είπε όχι στα ταξίδια για φέτος.

Άλλαξε η πανδημία θα σχέδιά σας για ταξίδια στις γιορτές ;

Η πανδημία άλλαξε ή ακύρωσε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια

  • Το 61% απάντησε καταφατικά, ενώ το 25% είπε ότι τα σχέδιά τους παρέμειναν ανεπηρέαστα.
  • Το 14% περιμένει να αποφασίσει.

Η πανδημία αύξησε την επιθυμία σας για ταξίδια στις γιορτές ;

Ποσοστό 45% είπε ναι, ενώ το 55% είπε όχι. Με βάση την τρέχουσα απογραφή των Η.Π.Α., αυτό σημαίνει ότι περίπου 115 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για ταξίδια διακοπών λόγω πανδημικής κόπωσης.

Θα ταξιδέψετε για να επισκεφθείτε τους συγγενείς σας το Μάρτιο ή τον Απρίλιο ;

Ένα 24% δήλωσε ότι είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν τώρα από ό, τι όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά η πανδημία.

Το 45% είπε ότι είναι λιγότερο πιθανό να ταξιδέψουν και περίπου το 31% δήλωσαν ότι τα συναισθήματά τους είναι σχεδόν τα ίδια με αυτά που είχαν την άνοιξη .