Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνουν οι Ρώσοι τουρίστες για την Πάτρα και τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα

Χωρίς να υπάρχουν επίσημα στοιχεία από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα αποτελεί ένα σημαντικό πόλο έλξης για τους Ρώσους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα και είναι ένας βασικός σταθμός των προσκυνητικών περιηγήσεων που πραγματοποιούνται στην χώρα μας.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία ειδική μορφή τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα, όχι για να διασκεδάσουν ή να απολαύσουν τις χαρές του ήλιου και της θάλασσας, αλλά για να προσκυνήσουν και να ανυψωθούν μέσα από την πίστη τους πνευματικά.

Μάλιστα αυτό που κάνει εντύπωση σε πολλούς Πατρινούς βλέποντας τους ξένους αυτούς προσκυνητές να περιηγούνται στον ναό του Αγίου Ανδρέα και να προσκυνούν, είναι η ευλάβεια και η κατάνυξη την οποία δείχνουν.

Σημειώνεται ότι οι αφίξεις ξένων προσκυνητικών tours στο ναό του Αγίου Ανδρέα, που προέρχονται κυρίως από την Ρωσία, κορυφώνονται μέσα στο καλοκαίρι κάθε χρόνο, ξεκινούν όμως από τους χειμερινούς μήνες.

Κάθε χρόνο υπολογίζεται, σύμφωνα με κατά προσέγγιση εκτιμήσεις, ότι στον ναό του Αγίου Ανδρέα προσέρχονται  περισσότεροι από 250.000 ξένοι τουρίστες, δίνοντας σαφή δείγματα των σημαντικών δυνατοτήων της Πάτρα στο θέμα του θρησκευτικού τουρισμού.