Σε ηλικία 78 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο κρητικός επιχειρηματίας Θεόδωρος Βασιλάκης. Ο πρόεδρος μεταξύ άλλων της Aegean Airlines και της Autohellas Hertz διατηρούσε, κάτω από την επιχειρηματική «ομπρέλα» τις ΒΑΚΑΡ ΑΒΕΕ και ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ, αποκλειστικοί αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων Saab και Seat αντίστοιχα, τη ΒΕΛΜΑΡ ΑΒΕΕ, επίσημο διανομέας των αυτοκινήτων Ford, Volvo, Seat και Opel, την η Autotechnica S.A., την Multifin Α.Ε. και τουλάχιστον 10 ακόμη εταιρείες.

Ο αυτοδημιούργητος Θεόδωρος Βασιλάκης ήταν γιος του Ευτύχη Βασιλάκη, ο οποίος είχε την ευθύνη των διανομών των καυσίμων της εταιρίας «Ρέστης» στο νομό Ηρακλείου. Είχε από μικρός στο μυαλό του το επιχειρείν και δεν είναι τυχαίο ότι προτιμούσε τη δουλειά από το παιχνίδι.

Το 1963 ιδρύει την Θεόδωρος Βασιλάκης ΑΕ και επεκτείνεται στο εμπόριο ελαστικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων, τρακτέρ και σκούτερ. Λίγα χρόνια μετά, διαβλέπει την άνοδο του ελληνικού τουρισμού και συνάπτει συμβόλαιο αντιπροσώπευσης στην Κρήτη της εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτου Hertz Ιnternational και το 1970 μεταφέρει την έδρα της εταιρίας του στην Αθήνα.

Το 1974, έπειτα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν 48 ώρες, αγοράζει έναντι ενός δολαρίου από τους Αμερικανούς τη ζημιογόνο τότε Hertz Hellas και τη μετονομάζει σε Autohellas, μια εταιρία που αντιπροσωπεύει τη Hertz στην Ελλάδα, στην Κύπρο πολλές χώρες της βαλκανικής και στην Ουκρανία και αποτέλεσε την προμετωπίδα δημιουργία τους Ομίλου Θ. Βασιλάκη στον οποίο κομβικές θέσεις διατηρούν η σύζυγος του Εμμανουέλα και οι υιοί του Ευτύχιος και Γιώργος.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στην Κηφισιά.

Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης : ALPHA BANK IBAN: GR03 0140 1010 1010 0210 1161 787.