Σύνταξη: tourismtoday.gr

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση για την απώλεια του Γιώργου Χατζηγιαννάκη. Ο «πατριάρχης της γαστρονομίας του Αιγαίου», δημιουργός και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Σελήνη» στη Σαντορίνη, έφυγε σε ηλικία 75 ετών, μετά από σύντομη νοσηλεία.

Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης χωρίς να είναι επαγγελματίας μάγειρας άλλαξε τα δεδομένα στην γαστρονομία του Αιγαίου.
Έφερε στο προσκήνιο τα προϊόντα της Σαντορίνης. Ανέδειξε σε υψηλή γαστρονομία πιάτα με το ντοματάκι του νησιού, την άσπρη μελιτζάνα, την κάπαρη, το χλωροτύρι, και την φάβα μαγειρεμένη με πολλούς τρόπους.

Το μενού στο «Σελήνη» ήταν από τα προϊόντα του νησιού. Με αυτό τον τρόπο συνέβαλλε καθοριστικά στην ανάδειξη της Σαντορίνης ως υψηλού επιπέδου γαστρονομικό προορισμό.

«Γύρω από την Σαντορίνη δημιουργήθηκε ένας μύθος τη δεκαετία του ‘80. Όπως και με το κρασί, που το στήριξε πολύ όλο αυτό», είχε πει κάποτε σε συνέντευξη του σε τοπικό μέσο. Όπως ανέφερε γι΄ αυτόν στοίχημα ήταν να πάρουν οι τουρίστες αυτή τη γεύση της Σαντορίνης.

«Γιατί ψυχή δεν είναι να βλέπεις μόνο ένα θέαμα, είναι και να το γεύεσαι», έλεγε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε ευκαιρία αναφέρονταν στα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα ώστε ένας τουριστικός προορισμός να εξελιχθεί και σε γαστρονομικό προορισμό.