Πέντε νέες εταιρείες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο νέο γρήγορο σύστημα ελέγχου Pre-Check της Διοικητικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών TSA.

H TSA ανακοίνωσε πως η Austrian Airlines, η καναδική Swoop,η φιλιππινέζικη PAL Express, και οι μεξικάνικες VivaAerobus και Interjet θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα ελέγχου, αυξάνοντας τον αριθμό των συμμετεχουσών εταιρειών σε 72.

Το νέο πρόγραμμα της TSA είναι ένα ανεπτυγμένο τεχνολογικά πρόγραμμα ελέγχου που επιτρέπει στους ταξιδιώτες που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να περνούν από τον έλεγχο ασφαλείας γρηγορότερα χωρίς να είναι αναγκασμένοι να βγάλουν παπούτσια, λάπτοπ, υγρά, ζώνες και μπουφάν. Εφαρμόζεται σε πάνω από 200 αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της TSA οι πελάτες με το Pre-Check περίμεναν λιγότερο από 5 λεπτά για να περάσουν τον έλεγχο.

Φυσικά, για να περνά κάποιος επιβάτης από το γρήγορο έλεγχο πρέπει να είναι τακτικός επιβάτης στις ΗΠΑ, Αμερικανός πολίτης ή υπάλληλος του κράτους και να περάσει από μία προσωπική συνέντευξη πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο για να λάβει το δικό του προσωπικό αριθμό ταξιδιώτη.