Η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι. Πλέον, οι ταξιδιώτες να βασίζουν τα σχέδια διακοπών τους στην ασφάλεια και την ευημερία τους.

Αναζητούν νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες που τους κρατούν κοινωνικά απομακρυσμένους.

Μιλώντας στο διαδικτυακό σεμινάριο για την Αφρική την περασμένη εβδομάδα, ο Υπουργός Τουρισμού, της χώρας τόνισε ότι ο τουρισμός έχει υποστεί κάποιες αλλαγές και αυτές περιλαμβάνουν νέες καταναλωτικές τάσεις.

Πέντε ταξιδιωτικές τάσεις που εμφανίστηκαν λόγω της πανδημίας:

Βιώσιμες και αποκλειστικές εμπειρίες

Οι ταξιδιώτες δεν θέλουν πλέον να στέκονται στην ουρά για να δουν τουριστικά αξιοθέατα όπως έκαναν στο παρελθόν. Αντ ‘αυτού, θέλουν να απολαύσουν μοναδικές, βιώσιμες και αποκλειστικές εμπειρίες που τους δίνουν ηρεμία και κάνουν τις διακοπές τους αξέχαστες.

Συγκεκριμένα, ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες αποκαλύπτουν ότι οι κρατήσεις για ιδιωτικές βίλες στη Νότια Αφρική έχουν εκτοξευτεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παράλληλα, η κρατήσεις για ορισμένες ιδιωτικές βίλες είναι ήδη κλεισμένες πλήρως για τον επόμενο χρόνο.

Ταυτόχρονα, οι ταξιδιώτες ενοικιάζουν πολυτελή καταφύγια παιχνιδιών σαφάρι και επιλέγουν πιο βιώσιμα τουριστικά αξιοθέατα.

Εκδρομές

Η ζήτηση για ανοιχτούς χώρους και υπαίθριες διακοπές αυξάνεται και η ταξιδιωτική βιομηχανία εφαρμόζει νέες ιδέες για να προσελκύσει τους ταξιδιώτες. Οι ταξιδιώτες έμειναν πολύ χρόνο στο σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown και τώρα λαχταρούν τοποθεσίες όπου μπορούν να αναπνεύσουν στον καθαρό αέρα.

Ως εκ τούτου οι διακοπές πεζοπορίας, κάμπινγκ ή glamping και daycations είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που οι ταξιδιώτες αγκαλιάζουν την ύπαιθρο.

Οδικά ταξίδια

Με ορισμένους ταξιδιώτες δύσπιστους σχετικά με τις πτήσεις, η επόμενη καλύτερη επιλογή τους είναι τα οδικά ταξίδια. Οι άνθρωποι δημιουργούν κατά παραγγελία δρομολόγιο καθώς ταξιδεύουν από τη μία επαρχία στην άλλη. Μερικοί, που προτιμούν να μην κάνουν check in σε ξενοδοχεία ή άλλα καταλύματα, νοικιάζουν τροχόσπιτα για να ξεκινήσουν τις οδικές περιπέτειες τους

Αντίο, πολυσύχναστοι προορισμοί

Αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι η αποφυγή των πολυσύχναστων προορισμών.

Οι ταξιδιώτες επιλέγουν σημεία που παρουσιάζουν πανέμορφα τοπία με ελάχιστο ή καθόλου πλήθος. Τα πολυάσχολα αξιοθέατα πρέπει να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες που πληρούν τους κανονισμούς Covid-19 και προσελκύουν ενδιαφέρον για τους ταξιδιώτες.

Εκδρομές εκτός γραφείου

Η πανδημία έκανε περισσότερο γνωστή στους ανθρώπους την απομακρυσμένη εργασία. Πολλοί έχουν ανταλλάξει τις τυπικές ώρες εργασίας 9-5 για πιο ευέλικτες επιλογές που τους δίνουν το χρόνο να εξερευνήσουν περισσότερα.

Η νέα αυτή τάση επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εργάζονται από οπουδήποτε στον κόσμο, δεδομένου ότι οι προορισμοί που επιλέγουν δεν έχουν περιορισμούς ταξιδιού.

Ενώ η απομακρυσμένη εργασία δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς οι ψηφιακοί νομάδες το κάνουν εδώ και χρόνια, η πανδημία επέτρεψε σε περισσότερους ανθρώπους να εργαστούν σε άλλο περιβάλλον, είτε πρόκειται για απόδραση στην παραλία, διάλειμμα για σαφάρι ή απόδραση στην πόλη.