Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τη φετινή τουριστική σεζόν, τις παραμέτρους που θα κρίνουν την πορεία της, καθώς και για τις τάσεις που επικρατούν μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98.9, η Πέπη Μπιρλιράκη, αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού του Ρεθύμνου.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση, πολύ μεγάλη επιθυμία εκ μέρους των πελατών μας, των επαναλαμβανόμενων και όχι μόνο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πάει καλύτερα η Αγγλία προς το τέλος Ιουνίου. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Κανείς δεν μπορεί να δώσει μία πρόβλεψη που να ισχύει όσο άλλες χρονιές. Είμαστε όλοι πολύ επιφυλακτικοί στις προβλέψεις μας. Ξέρουμε αυτή τη στιγμή ότι το Ρέθυμνο έχει ανοίξει γύρω το 40% των κλινών του. Τα μεγάλα ξενοδοχεία ξεκινάνε από το τέλος Ιουνίου και μετά τη λειτουργία τους. Ελάχιστες μεγάλες μονάδες έχουν ανοίξει.

»Αρχίζει να υπάρχει μία τουριστική εικόνα στο Ρέθυμνο, αλλά ακόμα η πραγματική ροή του τουρισμού δεν υπάρχει. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη. Το Ρέθυμνο αυτή τη στιγμή έχει Γερμανούς, Γάλλους, έχει Κάτω Χώρες, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ισραήλ, αλλά δεν έχει τους Άγγλους που έχουμε συνηθίσει. Οι Σκανδιναβοί δεν μπορούν ακόμη να έρθουν όπως έπρεπε και όπως έχουμε συνηθίσει», επισημαίνει η Πέπη Μπιρλιράκη.

«Τα μεγαλύτερα νούμερα, ποσοστιαία, είναι πρώτ’ απ’ όλα σε βίλες που έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο καταλυμάτων και στην περιφέρεια, στα χωριά, στην εξοχή και στην πόλη, και μετά πάμε στα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα της παλιάς πόλης. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια τα μικρά ξενοδοχεία, τα μπουτίκ, της παλιάς πόλης και τα καταλύματα τα μικρά έρχονται δεύτερα σε σχέση με τις βίλες της εξοχής», τονίζει η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού του Ρεθύμνου, λέγοντας ότι καταγράφεται ζήτηση τόσο για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα όσο και για τα σκάφη.

«Το Ρέθυμνο πήρε την άδεια και θα έχουμε υδροπλάνα σε διαδρομές και προς υδατοδρόμια και προς κανονικά αεροδρόμια», καταλήγει η Πέπη Μπιρλιράκη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/03-06-21-2