Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για την Αλόννησο ως τουριστικό προορισμό, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που συναντώνται στο νησί, καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

«Εχουμε ενοικιαζόμενα δωμάτια που είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Τα τελευταία 10-15 χρόνια σχεδόν το 90% των καταλυμάτων αυτών έχει κάνει ανακαινίσεις και είναι αξιοπρεπέστατα καταλύματα. Υπάρχουν τα ξενοδοχεία βεβαίως, και υπάρχουν και οι βίλες, οι εξοχικές κατοικίες, όπου οι τιμές είναι για όλα τα βαλάντια και εξαρτάται από το τι ζητάει κάποιος στις διακοπές του να κάνει», επισημαίνει ο Πέτρος Βαφίνης. «Φέτος ο εξωτερικός τουρισμός πάει πάρα πολύ καλά, αγγίζει και ίσως ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019. Ξεκίνησε από την πρώτη εβδομάδα του Μάη», προσθέτει.

«Το θαλάσσιο πάρκο και γενικότερα οι καταδύσεις είναι ένα καινούργιο προϊόν. Ιδιαίτερα το πρώτο υποβρύχιο Μουσείο της χώρα μας, το Ναυάγιο της Περιστέρας, είναι ένα εντυπωσιακό, καινοτόμο προϊόν. Ερχονται πάρα πολύ τουρίστες ειδικά γι’ αυτό, που σημαίνει ότι αρχίζει να μας κάνει και προορισμό, διότι επιλέγουν να έρθουν Αλόννησο. Ευελπιστούμε τα επόμενα χρόνια να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα ναυάγια. Ο στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να λειτουργήσει το πρώτο πάρκο αρχαίων ναυαγίων στον κόσμο, είναι σύνολο 7 τα ναυάγια που μπορούν να είναι επισκέψιμα», τονίζει ο δήμαρχος Αλοννήσου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://soundcloud.com/user-665020045/petros-vafinis-ston-chari