Για το πλήγμα που έχει δεχθεί η επιχειρηματικότητα εξαιτίας της επέλασης του κορωνοϊού, καθώς και για την επενδυτική δραστηριότητα που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Πέτρος Φιλίππου, δήμαρχος Σαρωνικού.

«Περιμένουμε την επόμενη ημέρα της πανδημίας. Νομίζω ότι οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι πάρα πάρα πολύ επώδυνες, γιατί εμείς φημιζόμαστε για τις ταβέρνες, τις ψαροταβέρνες. Η τοπική κοινωνία έχει πληγεί πάρα πολύ. Δεν επιβαρύνουμε τους επιχειρηματίες με τέλη όσο διάστημα είναι κλειστά τα καταστήματα, στεκόμαστε δίπλα τους γιατί θέλουμε να είναι ανοιχτά για λόγους ευνόητους. Στηρίζουν την τοπική κοινωνία, δίνουν θέσεις εργασίας», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Φιλίππου.

«Ναι, αρκετά σπίτια έχουν αγοραστεί από ξένους, διότι ένα χαρακτηριστικό, πέρα από την εστίαση, πάλι στην περιοχή μας ήταν η οικοδομική δραστηριότητα. Υπήρχε μία πολλή μεγάλη έξοδος για μετεγκατάσταση των κατοίκων των Αθηνών προς τα μέρη μας, είχαμε τα τελευταία χρόνια μια πολύ μεγάλη πληθυσμιακή ανάπτυξη και όλο αυτό είχε να κάνει με την οικονομική δραστηριότητα, την αγοραπωλησία, που ήταν ο κύριος πνεύμονας της τοπικής μας οικονομίας. Από το 2010 σταμάτησε, δεν υπάρχει πλέον οικοδόμηση κι αυτή ήταν μια τεράστια πρώτη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε στην τοπική κοινωνία, γιατί γύρω από την οικοδομή βρίσκονται πάνω από 100 επαγγέλματα», συμπληρώνει.

«Μεγάλη επένδυση εδώ στην περιοχή είναι αυτή που έγινε στο ξενοδοχείο Ever Eden Beach, το οποίο κάποιοι Άραβες ανακαίνισαν», καταλήγει ο δήμαρχος Σαρωνικού.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89807