Σύνταξη tourismtoday.gr

Τη θέσπιση Παγκόσμιας Ημέρας Ανθεκτικότητας στον Τουρισμό, η οποία θα εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Φεβρουαρίου, ενέκρινε ο ΟΗΕ.

Η ημέρα θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση μιας βιώσιμης και ανθεκτικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, με έμφαση στη δυνατότητα του κλάδου να οδηγήσει την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ανάπτυξη και την οικονομική ένταξη, εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη.

Τα Ηνωμένα Έθνη ενέκριναν ψήφισμα που συντάχθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ανθεκτικότητας Ταξιδίων και Τουρισμού με το Παγκόσμιο Κέντρο Ανθεκτικότητας Τουρισμού και Διαχείρισης Κρίσεων.

Υποστηρίχτηκε από χώρες όπως οι Μπαχάμες, Μπελίζ, Μποτσουάνα, Κάβο Βέρντε, Καμπότζη, Κροατία, Κούβα, Κύπρος, Δομινικανή Δημοκρατία, Γεωργία, Ελλάδα, Γουιάνα, Τζαμάικα, Ιορδανία, Κένυα, Μάλτα, Ναμίμπια, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία και Ζάμπια.

Περισσότερες από 25 ενώσεις του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των Iata, WTTC, Travalyst, Business Travel Association, Lata, Pata και του Association of Touring & Adventure Suppliers, ενέκριναν επίσης την πρόταση.