Η παγκόσμια σκηνή , έτοιμη να φιλοξενήσει τον μεγάλο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023, με επίκεντρο το θέμα του Τουρισμού και των Πράσινων Επενδύσεων.

Φέτος, οι εορτασμοί αναμένεται να είναι οι πιο μεγαλειώδεις μέχρι σήμερα, με τις επίσημες τελετές να έχουν προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ριάντ, στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Τα κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) είναι έτοιμα να τιμήσουν αυτή την ημέρα σε κάθε περιοχή, παρουσιάζοντας μια πληθώρα ειδικών εκδηλώσεων και καινοτόμων προγραμμάτων. Οι εορτασμοί στοχεύουν να υπογραμμίσουν τις τεράστιες δυνατότητες του τουρισμού να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ανάπτυξη.

Τουρισμός και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili, εξέφρασε: “Ο τουρισμός έχει άνευ προηγουμένου σημασία για τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας. Οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες.” Τόνισε τη σημασία του εορτασμού της ικανότητας του τουρισμού να ενθαρρύνει την ανάπτυξη και υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη για επενδύσεις για να διασφαλιστεί ότι αυτή η ανάπτυξη είναι χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμη.

Φέτος, το επίκεντρο είναι ο Τουρισμός και οι Πράσινες Επενδύσεις, δίνοντας έμφαση στον κρίσιμο ρόλο των επενδύσεων στους ανθρώπους μέσω της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων, στον πλανήτη με την προώθηση βιώσιμων υποδομών και την προώθηση του πράσινου μετασχηματισμού και στην ευημερία τροφοδοτώντας την καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα.

Στο Ριάντ, ο UNWTO πρόκειται να αποκαλύψει το Παγκόσμιο Πλαίσιο Επενδύσεων στον Τουρισμό και θα πραγματοποιήσει μια σειρά από πάνελ, συζητώντας τις προκλήσεις και τις προοπτικές που σχετίζονται με τις επενδύσεις στον τουρισμό. Οι επίσημοι εορτασμοί θα αποκαλύψουν επίσης τους νικητές του εναρκτηρίου διαγωνισμού UNWTO Women in Tech Startup για τη Μέση Ανατολή.

Παγκόσμια Γιορτή Τουρισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 αναμένεται να είναι ο πιο εκτενής εορτασμός μέχρι σήμερα, με τον UNWTO να καλωσορίζει αντιπροσώπους από περισσότερα από 100 κράτη μέλη του, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 50 Υπουργών Τουρισμού. Μαζί με αυτούς τους εκπροσώπους θα συμμετάσχουν εξέχουσες προσωπικότητες από τον ιδιωτικό τομέα του τουρισμού, τόσο από τη Μέση Ανατολή όσο και από όλο τον κόσμο.

Η έναρξη της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού χρονολογείται από το 1980, ως η Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού για τον Τουρισμό. Παρέχει την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τον κρίσιμο ρόλο του τομέα στην προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας. Οι παγκόσμιες περιοχές του UNWTO εναλλάσσονται στη φιλοξενία των επίσημων εορτασμών, κάθε χρόνο εστιάζοντας σε ένα θέμα που είναι τόσο επίκαιρο όσο και επίκαιρο.

Η ημερομηνία, 27 Σεπτεμβρίου, είναι σημαντική καθώς σηματοδοτεί την ημέρα έγκρισης του Καταστατικού του Οργανισμού που αργότερα έγινε UNWTO. Αυτή η ημέρα δεν είναι απλώς μια γιορτή, αλλά μια υπενθύμιση της δέσμευσης που αναλήφθηκε για την προώθηση του τουρισμού ως μοχλού για θετικές αλλαγές και βιώσιμη ανάπτυξη.

Από το Ριάντ στον κόσμο

Το φετινό θέμα, Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις, είναι ένα κάλεσμα για δράση για επενδύσεις στη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, τονίζοντας τη σημασία των πράσινων επενδύσεων για τη διασφάλιση της μακροζωίας και της ανθεκτικότητας του τουριστικού τομέα. Είναι μια παγκόσμια υπενθύμιση της μεταμορφωτικής δύναμης του τουρισμού και της ικανότητάς του να οδηγεί θετικές αλλαγές στις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο.

Εν κατακλείδι, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού το 2023 δεν είναι απλώς μια γιορτή. είναι μια παγκόσμια δέσμευση για την προώθηση της βιωσιμότητας και της ενσωμάτωσης στον τουρισμό. Είναι μια υπενθύμιση της μεταμορφωτικής δύναμης του τουρισμού και των δυνατοτήτων του να οδηγήσει σε θετικές κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές, κάνοντας τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους.