Σε μια εκδήλωση ορόσημο που υπόσχεται να αναδιαμορφώσει το περίγραμμα του παγκόσμιου ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) αποκαλύπτει το θέμα και την ατζέντα για την 23η Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στο Κιγκάλι της Ρουάντα, ” Χτίζοντας γέφυρες για ένα βιώσιμο μέλλον “.

Η φετινή πολυαναμενόμενη Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής, θα πραγματοποιηθεί από την 1 – 3 Νοεμβρίου 2023, στην Αφρική για πρώτη φορά, αναγνωρίζοντας τη φαινομενική ανάπτυξη που γνώρισε ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού σε ολόκληρη την ήπειρο τα τελευταία χρόνια.

Η Julia Simpson , Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: « Αυτή η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής είναι μια κραυγή συγκέντρωσης για ηγέτες, καινοτόμους και δημιουργούς αλλαγής από όλες τις γωνιές του πλανήτη για να ενωθούν και να δημιουργήσουν ένα νέο όραμα για τον κλάδο ».

« Είναι μια απαράμιλλη ευκαιρία να βρεθείτε στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης ενός τομέα που δεν είναι μόνο ανθεκτικός, αλλά είναι επίσης αφοσιωμένος στις αρχές της βιωσιμότητας και της ενσωμάτωσης».

« Η Ρουάντα είναι ο τέλειος χώρος για την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής μας, καθώς ο κλάδος ξεκινά ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο. Η Αφρική έχει τον νεότερο πληθυσμό στον κόσμο και μέχρι το 2033, 1 δολάριο σε κάθε 13 δολάρια που δημιουργούνται στην Αφρική, θα προέρχεται από τα ταξίδια και τον τουρισμό και 1 στις 17 θέσεις εργασίας θα είναι στον κλάδο. Αυτό καταδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει ο τομέας της ηπείρου για νέες θέσεις εργασίας και νέα οικονομική ανάπτυξη για τους νέους σε ολόκληρη την Αφρική ».

Η ετήσια εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από το Συμβούλιο Ανάπτυξης της Ρουάντα (RDB), έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στο ημερολόγιο ταξιδιών και τουρισμού που συγκεντρώνει χιλιάδες ηγέτες του κλάδου και εμπειρογνώμονες και βασικούς κυβερνητικούς εκπροσώπους για να συνεχίσουν να ευθυγραμμίζουν τις προσπάθειες για την υποστήριξη της ανάπτυξης του κλάδου και την υπέρβαση για ένα ασφαλέστερο, πιο ανθεκτικό, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμο μέλλον.

Με συνεδρίες για την ανθεκτικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον αυξανόμενο αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης και την κατανόηση νέων και αναδυόμενων αγορών, η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής πρόκειται να καλύψει τις βασικές προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο Francis Gatare , Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Ανάπτυξης της Ρουάντα, δήλωσε:

« Είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε την πρώτη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής WTTC στην Αφρική. Ενώ αυτή η σημαντική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη Ρουάντα, είναι για ολόκληρη την ήπειρο. Η Αφρική έχει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τουριστικά ακίνητα και εμπειρίες στον κόσμο και ο τομέας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συνεχή οικονομική ανάπτυξη της ηπείρου δημιουργώντας εκατομμύρια θέσεις εργασίας ».

« Η φετινή Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής WTTC θα προσφέρει μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη δημιουργία γεφυρών στο τουριστικό και ταξιδιωτικό οικοσύστημα και θα συν-σχεδιάσει ένα βιώσιμο μέλλον για τον κλάδο ώστε να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. »

Οι δυνατότητες του αφρικανικού ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα

Η τελευταία Έρευνα Οικονομικών Επιπτώσεων από τον παγκόσμιο οργανισμό τουρισμού αποκαλύπτει μια εκπληκτική δεκαετή πρόβλεψη για τον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα της Αφρικής. Το 2033, το WTTC προβλέπει ότι ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού θα συνεισφέρει περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της Αφρικής και οι θέσεις εργασίας στον τομέα θα αυξηθούν σημαντικά, φτάνοντας συνολικά τα 36 εκατομμύρια δολάρια.

Στη Ρουάντα, το WTTC προβλέπει ότι μέχρι το 2033 ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού θα συνεισφέρει περισσότερα από 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην εθνική οικονομία και θα υποστηρίξει σχεδόν 568.000 θέσεις εργασίας. Αυτό αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Ρουάντα στον αειφόρο τουρισμό, τη διαφοροποίηση των εμπειριών που προσφέρει και την προώθηση της ευαισθητοποίησης για την πλούσια βιοποικιλότητα, τον πολιτισμό και την κληρονομιά και την τέχνη της.

Η Ρουάντα στοχεύει να διπλασιάσει τα τουριστικά της έσοδα από 445 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε πέρυσι, σε περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια, στη συνεχιζόμενη επταετή Εθνική Στρατηγική της για τον Μετασχηματισμό και να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς πολυτελούς οικοτουρισμού στον κόσμο.

Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής του 2023 WTTC επιδιώκει να είναι ο καταλύτης για αυτήν την αλλαγή, προσφέροντας μια πλατφόρμα όπου οι ζωντανές ιδέες συναντούν ευκαιρίες και όπου το μέλλον των ταξιδιών και του τουρισμού θα επανασχεδιαστεί και θα επαναπροσδιοριστεί.