Τις δυνάμεις τους ένωσαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), το Hilton και η Συνομοσπονδία Ταξιδιών WYSE, πριν από τη Διεθνή Ημέρα της Νεολαίας στη Γενική Συνέλευση Νέων που πραγματοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου 2017 στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό να τονίσουν την ικανότητα του τουρισμού να ενδυναμώνει τη νεολαία.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση της Νέας Υόρκης αποτέλεσε μέρος του πλαισίου του Διεθνούς Έτους Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη το 2017 και επικεντρώθηκε στη δυνατότητα του τουριστικού κλάδου να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να προσφέρει ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και να παράσχει έναν πιο υπεύθυνο τουριστικό τομέα για τη σημερινή Νεολαία.

Υπογραμμίζεται ότι οι νέοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 23% των 1.235 εκατ. τουριστών που ταξιδεύουν διεθνώς κάθε χρόνο. Στην εκδήλωση συζητήθηκε η συμβολή αυτής της σημασίας για την παγκόσμια ειρήνη και ένα καλύτερο μέλλον μέσω του βιώσιμου τουρισμού.

“Η νεολαία μπορεί να αποτελέσει ισχυρότατο καταλύτη για να προωθήσει τη συμβολή του τουρισμού στους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης, και ειδικότερα τον στόχο 8 για την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση και ο στόχος 12 για τη βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή, καθώς μπορούν να οδηγήσουν τον μετασχηματισμό σε έναν πιο υπεύθυνο τρόπο μετακίνησης” δήλωσε η Sandra Carvao, Chief Communications του UNWTO.

Το Hilton και το Διεθνές Ίδρυμα Νεολαίας σχεδιάζουν έκαναν μια ανασόπηση στον πιο πρόσφατο Δείκτη Παγκόσμιας Ευημερίας των Νέων, αποκαλύπτοντας ότι οι νέοι άνθρωποι “συνδέονται”, αλλά αποσυνδέονται από τις ζωτικές δεξιότητες, τις οικονομικές ευκαιρίες, τις τοπικές κοινότητες και τις κυβερνήσεις. Η επανασύνδεση της Νεολαίας αποτελεί επείγουσα ανάγκη αυτή τη στιγμή της ιστορίας, όταν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού είναι κάτω των 30 ετών.

“Για να βοηθήσουμε στην καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νέοι, το Hilton συνεργάστηκε με το Διεθνές Ίδρυμα Νέων για να αναθέσει τον Δείκτη Παγκόσμιας Ευημερίας των Νέων”, δήλωσε η Daniella Foster, Ανώτερη Διευθύντρια για την Παγκόσμια Εταιρική Υπευθυνότητας του Hilton. “Για να εξοπλίσουμε καλύτερα τη σημερινή Νεολαία για το εργατικό δυναμικό, το Hilton έχει δεσμευτεί να ανοίξει τις πόρτες του σε ένα εκατομμύριο νέους μέχρι το 2019.

Η Παγκόσμια Έκθεση για την Εξέλιξη της Νεολαίας από τον ΠΟΤ και τη Συνομοσπονδία Ταξιδιών WYSE δείχνει ότι οι αγορές ταξιδιών για νέους και σπουδαστές είναι όλο και πιο σημαντικές και ανθεκτικές. Καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι τα ταξίδια νέων περνούν περισσότερο τις τοπικές κοινότητες και αποτελούν επομένως μια αυξανόμενη ευκαιρία κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης.