Η Κρήτη θα φιλοξενήσει τη 19η Παγκόσμια Συνάντηση canyoning, RIC 2020 Crete, την μεγαλύτερη διοργάνωση του είδους στον κόσμο, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετικά μέρη ανά τον πλανήτη. Η συνάντηση θα γίνει τον Απρίλιο (3-12) του 2020 στην πόλη της Ιεράπετρας.
Με τον όρο canyoning εννοούμε την διάσχιση/ κατάβαση άβατων φαραγγιών με χρήση ειδικού τεχνικού εξοπλισμού. Οι άνθρωποι που κάνουν το άθλημα αυτό πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι και μέλη εξειδικευμένων ομάδων.
Η Κρήτη αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για canyoning, καθώς στο δυναμικό της συγκεντρώνει περισσότερα από 90 τεχνικά φαράγγια.
Το έντονο γεωμορφολογικό ανάγλυφο με τους μεγάλους ορεινούς όγκους να δεσπόζουν, δημιουργεί πάνω από 350 φαράγγια σε ένα σχετικά μικρό γεωγραφικά τόπο. Από αυτά τα 90 και πλέον είναι τεχνικά, δηλαδή διασχίζονται μόνο με τεχνικές canyoning.
Ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης και Εξερεύνησης Φαραγγιών (ΠΟΕΦ) έχει αναλάβει τιμητικά αυτή την οργάνωση της Παγκόσμιας συνάντησης, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Canyoning FIC.
Η διοργάνωση αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων αθλητών canyoning από όλο τον κόσμο καθώς και Ελλήνων.