Πακέτο βοήθειας ύψους 76 εκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να λάβει η τουριστική βιομηχανία της Αυστραλίας, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 3% της ετήσιας οικονομικής απόδοσης.

Η χώρα έχει πληγεί σοβαρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές, που έχουν χτυπήσει τον τουρισμό της.

  • Οι έντονες βροχές στην ανατολική Αυστραλία προσέφεραν κάποια ανακούφιση από τις πυρκαγιές, αλλά έφεραν και φλόγες που έκλεισαν ορισμένους δρόμους.
  • Οι προθεσμιακές κρατήσεις από τις διεθνείς αγορές μειώνονται κατά 40%.
  • Η εγχώρια αγορά είναι σε χειρότερη κατάσταση, με τις κρατήσεις να μειώνονται κατά 70%.
  • Οι οικονομικές ζημιές στη βιομηχανία ανέρχονται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια και ενδέχεται να διογκωθούν στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εξαγωγών Τουρισμού της Αυστραλίας.

“Οι διεθνείς επισκέπτες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί σε μέρη όπως το νησί Kangaroo ή το τροπικό North Queensland. Πρόκειται για προορισμούς που βασίζονται σε διεθνείς τουρίστες, γι ‘αυτό πρέπει να ανακτήσουμε αυτές τις αγορές όσο πιο γρήγορα μπορούμε”, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Simon Birmingham.
Επισήμανε επίσης ότι το πακέτο βοήθειας, αποτελεί ισχυρό κίνητρο ανάπτυξης και μπορεί να χρειαστεί να υπάρξει πρόσθετη στήριξη και χρηματοδότηση.

20 εκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν σε μια νέα διαφημιστική καμπάνια που στοχεύει σε αγορές κλειδιά στο εξωτερικό και χρηματοδότηση για το διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας μέσων ενημέρωσης.