Για το ρόδι, την περίοπτη θέση που κατέχει στις προτιμήσεις των καταναλωτών χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική βιομηχανία μίλησε σε συνέντευξή του στον Χάρη Ντιγριντάκη, στον Alpha 98,9, o Παναγιώτης Αθανασιάδης, Managing Director του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών (ΑΣΟΠ) Αγίου Αθανασίου Δράμας.

«Την περίοδο του κορωνοϊού παρατηρήθηκε αύξηση στη ζήτηση προϊόντων υγιεινής διατροφής παγκοσμίως και φυσικά στο ρόδι. Τα προβλήματα αρχίζουν και δημιουργούνται από τη στιγμή που σε μία οικονομία σαν τη χώρα μας, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό η βιομηχανική παραγωγή, όπως έχουμε εμείς, είναι εξαρτώμενη από τις εισαγωγές των υλικών συσκευασίας, των βοηθητικών υλών και των αναλωσίμων. Είχαμε μια αλλαγή των συναλλακτικών δεδομένων, της συναλλακτικής πίστωσης. Με δεδομένο ότι έχουμε περάσει και μία δεκαετία κρίσης χρέους, που στην πραγματική οικονομία σημαίνει κρίση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τα νοικοκυριά, καταλαβαίνετε ότι αρχίζουν και παρουσιάζονται προβλήματα σε ό,τι έχει σχέση και με την ικανότητά μας πλέον να παράγουμε», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Αθανασιάδης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Μάλιστα, ο Managing Director του ΑΣΟΠ τόνισε ότι το ελληνικό ρόδι μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών ταξιδεύει σήμερα σε 16 χώρες παγκοσμίως.