Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για το τουριστικό ρεύμα της περιοχής, την ιδιαιτερότητα του προορισμού, καθώς και για τα έργα υποδομής που υλοποιούνται στον δήμο Πύλου Νέστορος μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας.

«Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μπορεί να γίνει πύλη εισόδου για όλη την Πελοπόννησο. Θεωρώ ότι ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου της Καλαμάτας θα δώσει τη δυνατότητα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας να προσελκύει το ίδιο πτήσεις, λόγω της ικανότητας που θα έχει να προσεγγίζει εύκολα οποιοδήποτε αεροπλάνο και να έχει και τις επίγειες εξυπηρετήσεις που πρέπει να έχει, καθώς θα το συνδέουν και ο αυτοκινητόδρομοι έτσι ώστε να έχει ο ενδεχόμενος τουρίστας άμεση και ασφαλή μετάβαση στον προορισμό του», επισημαίνει ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος.

«Εμείς δεχόμαστε τεράστια οικιστική ανάπτυξη. Τι σημαίνει αυτό; Ολοι θέλουν να χτίσουν κάπου κοντά στην Πύλο, κάπου κοντά στην Φοινικούντα, κάπου κοντά στη Μεθώνη, κάπου κοντά στην παραλία. Πρέπει να μπουν κανόνες. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε πάνω στην παραλία ό,τι κατοικία θέλει ο καθένας, ό,τι επαγγελματική στέγη θέλει ο καθένας. Θα πρέπει να υπάρξουν σε αυτό κανόνες. Γι’ αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή και η ειδική περιβαλλοντική μελέτη για τις περιοχές Natura, και τα ειδικά περιβαλλοντικά σχέδια τα οποία εκπονούνται. Είναι το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια», τονίζει ο Παναγιώτης Καρβέλας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/panagiotis-karvelas-ston-chari