Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τη «Βενέτης», την εταιρεία της οποίας ηγείται, τις επιδόσεις της και τα μελλοντικά σχέδια μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Βενέτης», η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά εδώ και 73 χρόνια.

«Ο όμιλος «Βενέτης» έχει αρκετά concepts που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια. Το concept το οποίο διαθέτει στην αγορά είναι το “Βενέτης Food Hall”, το οποίο είναι κατά βάση κατάστημα που αφορά τους franchisees. Υπάρχουν τα εταιρικά καταστήματα που είναι ένα άλλο concept, τα «Βενέτης 1948″, τα οποία έχουν μέσα ξυλόφουρνους. Υπάρχει το concept της cremeria, που είναι ένα γαλακτοπωλείο παραδοσιακό κι έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες. Υπάρχει ένα άλλο concept για τους νέους ανθρώπους που μπορούν να επενδύσουν λίγα χρήματα, είναι μικρότερα καταστήματα για να μπορούν να ανοίξουν εύκολα σε γειτονιές και ετοιμάζουμε και μερικά concepts ακόμα», επισημαίνει ο Π. Μονεμβασιώτης.

«Το “Βενέτης Great” είναι ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και στόχος του ήταν να δουλέψει η εταιρεία πάνω στο θέμα της γρήγορης και ποιοτικής εστίασης. Πριν τον κορωνοϊό η εταιρεία είχε πάρα πολλές προτάσεις για το εξωτερικό. Στο εξωτερικό κυρίως οι χώρες που κατοικούνται από Αγγλοσάξωνες δεν τρώνε πολύ ψωμί, άρα θέλουν και άλλο τύπο καταστήματος. Ετσι, λοιπόν, προσαρμόσαμε ένα μοντέλο καταστήματος το οποίο είναι κατά βάση εστίαση και λιγότερο bakery», τονίζει.

«Το concept Cremeria είναι ένα γαλακτοπωλείο. Το αντικείμενο του καταστήματος είναι προϊόντα γαλακτοπωλείου, προϊόντα gelateria κι έχει και τη δυνατότητα να είναι κι ένα γρήγορο ζαχαροπλαστείο. Ζητάτε ό,τι θέλετε και το παίρνετε φρέσκο, σας το φτιάχνουν εκείνη την ώρα μπροστά σας. Είναι μια γρήγορη εξέλιξη του ζαχαροπλαστείου. Ολα τα βήματά μας είναι διστακτικά. Δυστυχώς όλη η αγορά είναι “παγωμένη”. Αρα καταλαβαίνετε ότι όλα τα βήματα είναι διακριτικά, προσεκτικά και περιμένουμε να δούμε πότε θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν τελειώνει γρήγορα», τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Βενέτης».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/panagiotis-monemvasiotis-ston