Σε μια ιστορική βραδιά εξελίχθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καπνίσματος Πούρου που διεξήχθη για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 30 Ιουνίου και διοργανώθηκε από τις SOTL Greece.

Η παρουσία της διεθνούς φήμης κριτή CSWC και Deputy Head της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διεθνών Κριτών CSWC Sarah Saunders και ο μοναδικός χώρος του PIRÉE προσέδωσαν ιδιαίτερο κύρος στο διαγωνισμό, δημιουργώντας μια αίσθηση πολυτέλειας, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ανάμεσα σε 27 συμμετέχοντες, ο Παύλος Παυλίδης, ανακηρύχθηκε ο μεγάλος νικητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Cigar Smoking World Championship που θα διεξαχθεί το προσεχή Σεπτέμβριο στην Κροατία με τη συμμετοχή περισσότερων από 42 διαγωνιζομένων από όλο τον κόσμο! Με την επίδοσή του – 1:48:36 – βρίσκεται πλέον στη 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στη δεύτερη θέση, με χρόνο 1:29:20 κατετάγη η Μαίρη Μακρογαμβράκη και στην τρίτη θέση ο Όμηρος Ψωμιάδης με 1:23:43, ενώ στον Γιάννη Νικολαΐδη απονεμήθηκε το ειδικό βραβείο της πιο καλαίσθητης στάχτης (straight long ash) από την κορυφή μέχρι και το δαχτυλίδι του πούρου με χρόνο 1:05:00.

Εξαιρετική στο σύνολό της η παρουσία των μελών του SOTL Greece, αφού 4 από τα μέλη του club κατάφεραν να τερματίσουν στις πρώτες 5 θέσεις της γενικής κατάταξης.

«H Ελλάδα έβαλε ακόμη μία φορά την υπογραφή της στην παγκόσμια κοινότητα του πούρου.

Οι 27 συμμετέχουσες και συμμετέχοντες βίωσαν μία μοναδική εμπειρία συναγωνισμού και ευγενούς άμιλλας σε ένα κλίμα γιορτής για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες λάτρεις του πούρου», δήλωσε η Δρ.Αναστασία Ψωμιάδη, ιδρύτρια και πρόεδρος του SOTL Greece & SOTL Global Movement, η οποία έφερε στην Ελλάδα το πρωτάθλημα έχοντας την αποκλειστικότητα.

Λίγα λόγια για το διαγωνισμό

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκίνησε το 2010 στην Κροατία και πλέον διεξάγεται σε εθνικό επίπεδο σε 42 χώρες.

Κάθε χώρα αναδεικνύει τον εθνικό της νικητή και εκπροσωπείται στο μεγάλο τελικό που διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο στο Split της Κροατίας συγκεντρώνοντας τους λάτρεις του πούρου από όλο τον κόσμο σε μια μοναδική διοργάνωση.

Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα χρειάζεται να καπνίσουν όσο το δυνατό πιο αργά (slow smoking) το πούρο που προσφέρεται από τη διοργάνωση (κοινό πούρο για όλο τον κόσμο) με βασικούς κανόνες μεταξύ άλλων, να μη σβήσει και καεί το δαχτυλίδι σε συγκεκριμένο χρονικό όριο.

Το πρωτάθλημα έφερε στην Ελλάδα σε αποκλειστικότητα, η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη, ιδρύτρια και πρόεδρος του SOTL Greece και του SOTL Global Movement, η οποία οραματίστηκε ένα περιβάλλον χωρίς στερεότυπα και ίδρυσε την πρώτη φυσική κοινότητα, ένα δίκτυο γυναικών και ανδρών επαγγελματιών και επιχειρηματιών που τους συνδέει ο κόσμος του πούρου, με σκοπό τη δημιουργία κουλτούρας αρχικά στην Ελλάδα και έπειτα σε όλο τον κόσμο.

Με τη συμβολή ενός δυναμικού Advisory Board από δραστήριες και επιτυχημένες γυναίκες, όπως η Άννα Κοντολέων και η Ελεάνα Μουσκεντέρη, μέσα από μηνιαίες θεματικές συναντήσεις και κοινωνικές δράσεις έχουν ήδη χτιστεί οι πρώτες κοινωνικές κι επιχειρηματικές γέφυρες για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπευθυνότητας και της Επιχειρηματικής Ηθικής, άνοιξε έναν παγκόσμιο διάλογο για έναν κόσμο χωρίς στερεότυπα και διακρίσεις, με ίσες ευκαιρίες, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αποδοχή της ιδιαιτερότητας και έμφαση στη μοναδικότητα.

Έτσι η κοινωνική αυτή πρωτοβουλία μετουσιώθηκε σε ένα παγκόσμιο γυναικείο κίνημα με τη συμμετοχή των κορυφαίων και διακεκριμένων γυναικών στην παγκόσμια βιομηχανία του πούρου το SOTL Global Movement ( SGM) με αποστολή να εμπνεύσει τις γυναίκες παγκοσμίως, να τις ενδυναμώσει, να τις καθοδηγήσει προς την εξωστρέφεια και σε συνεργασία με τους άντρες, να διαμορφώσουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τους cigar aficionados και aficionadas.

Υπό την καθοδήγηση του Lefty Karropoulos, που με την πολυετή εμπειρία του στο top management, ηγείται της διοικητικής ομάδας, τα μέλη των επιτροπών (SOTL & BOTL Collaboration Committee, Sensory Committee, Extraversion-media Committee, Social Committee, Culture Committee, Scientific Committee), οι εξέχουσες προσωπικότητες του Advisory Board και οι υποστηρικτές του οράματος αυτού, αποσκοπούν στο να επανακαθορίσουν τις αρχές και τις αξίες μιας κοινότητας που πλέον έχει τη δυνατότητα μέσω αυτής της παγκόσμιας πρωτοβουλίας να επικοινωνεί, να συνεργάζεται, να αλληλοεπιδρά με κάθε τρόπο, με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη για τον κόσμο του πούρου.