Πανελλαδική κάλυψη που αγγίζει το 96,9% προσφέρει το δίκτυο COSMOTE NarrowBand Internet of Things (NB-IoT).

Η τεχνολογία NB-IoT απαιτεί μικρό όγκο δεδομένων για τη διασύνδεση συσκευών (αισθητήρες, smart meters, trackers) μέσω του δικτύου κινητής, εξοικονομώντας την κατανάλωση ενέργειας και δίνοντας ώθηση σ’ ένα ευρύ φάσμα νέων εφαρμογών.

Η COSMOTE έχει ήδη υλοποιήσει τις πιλοτικές εφαρμογές όπως ο έξυπνος φωτισμός, το έξυπνο parking και η παρακολούθηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη της Πάτρας, αλλά και το ‘‘Smart University Campus’’ στην Ξάνθη.

«Οι έξυπνες πόλεις, η ευφυής κινητικότητα, η διασυνδεδεμένη υγεία, η ψηφιακή γεωργία, η διαχείριση υδάτινων πόρων και αποβλήτων, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα του τεχνολογικού μέλλοντος που θα φέρει στην καθημερινότητά μας, η ανάπτυξη του mobile Internet of Things. Επενδύσαμε δυναμικά στην επέκταση του ασύρματου δικτύου NB-IoT σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις, τους Δήμους, αλλά και κάθε οργανισμό, να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις και τις επιταγές της νέας ψηφιακής εποχής», δήλωσε σχετικά ο Executive Director Network Planning & Devops Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης.