Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η “ημέρα της ελευθερίας” των Βρετανών έχει παραταθεί έως τις 19 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Αιτία της παράτασης στο τέταρτο βήμα του “οδικού χάρτη” απελευθέρωσης είναι η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής “Δέλτα” Covid-19.

Μιλώντας από την Downing Street απόψε, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να δώσει στο NHS “λίγο περισσότερο χρόνο”. Κι αυτό για να βεβαιωθεί ότι όλοι οι ηλικίας άνω των 18 ετών θα εμβολιαστούν.

Μέχρι τις 19 Ιουλίου, πρόσθεσε, “τα δύο τρίτα όλων των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου”.

Οι περιορισμοί δεν θα ξεπεράσουν την 19η Ιουλίου

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι είναι “σίγουρος” πώς δεν θα χρειαστούν περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες. Και ότι οι περιορισμοί δεν θα ξεπεράσουν την 19η Ιουλίου.

Η απόφαση θα επανεξετάζεται κάθε μέρα. Μετά από δύο εβδομάδες η κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε άνοιγμα νωρίτερα από ό,τι αναμένεται.

“Μην ταξιδεύετε” οι συμβουλές που εκδόθηκαν για διάφορες περιοχές της Αγγλίας

Νωρίτερα οι αρχές συμβουλεύουν τους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν από/προς τις περιοχές με έξαρση κρουσμάτων όπως Μπέρμιγχαμ, Μπλάκπουλ, Τσέσαϊρ, Τσέστερ, στην περιοχή του Λίβερπουλ και στο Γουόρινγκτον.